Maandoverzicht augustus 2020: op huizenjacht en een nieuw design voor The Wandering Mind

Hé, dat is lang geleden. Een maandoverzicht op The Wandering Mind! Sterker nog, mijn laatste maandoverzicht is alweer van een jaar geleden. Toen vertelde ik enthousiast over onze verhuizing naar België. Waar we overigens nog steeds wonen, alhoewel we inmiddels bezig zijn met het zoeken van een koopwoning in Nederland. Maar dat terzijde.

Het leek mij in elk geval wel weer eens tof om een maandoverzicht te schrijven. Niet dat ik heel enthousiast over allemaal reisbestemmingen kan vertellen, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere nieuwtjes te melden. En omdat ik het mis om soms ook gewoon eens iets persoonlijks te vertellen, ben ik van plan mijn maandoverzicht weer helemaal terug te laten komen. Of we nu wel aan het reizen zijn of niet. Benieuwd hoe augustus er voor mij uitzag? Ik vertel het je!

Een lang weekend naar Duitsland

Augustus begon voor ons toch nog met een klein reisje naar de omgeving van Passau in Duitsland. Een vriend van Daan is daar een aantal jaar geleden naartoe verhuisd en wij waren nog steeds niet op bezoek geweest. Dat kwam voor een groot deel omdat we zelf ook een lange tijd in het buitenland hebben gezeten. En ook wel omdat het nu eenmaal niet om de hoek ligt. Passau ligt bij de Oostenrijkse grens en het is een uur of acht voor ons rijden. Maar nu hadden we eindelijk een lang weekend daar afgesproken en op donderdag zaten we na het werk in de auto.

Het weekend was niet alleen hartstikke gezellig, maar ze wonen ook nog eens in een fantastische omgeving! We bezochten Passau, dat een heel kleurrijk en mooi stadje bleek te zijn. We aten heerlijk op een terras met uitzicht over het water en de stad zelf. Ook wandelden we in het Bayerische Woud en zochten wat verkoeling bij een stuwmeer. Want dat weekend tikten we lekker de dertig graden aan. Een heel geslaagd weekend en de volgende keer gaan we zeker iets sneller op bezoek.

Nieuw design voor The Wandering Mind

Het kan je haast niet ontgaan zijn, tenzij je hier voor de eerste keer komt. Maar The Wandering Mind heeft een nieuw jasje en nieuw logo gekregen! Wat was ik trots op mijn vorige logo en layout toen ik in januari 2017 The Wandering Mind lanceerde. Al die tijd heb ik er niets meer aan veranderd, maar inmiddels begon ik toch wel tegen wat mankementen aan te lopen. De techniek gaat nu eenmaal nog sneller ;-). Dus begon ik al een tijd geleden aan een nieuwe layout. Ik heb het best regelmatig uitgesteld omdat ik dan toch weer andere werkzaamheden voor liet gaan. En ik eigenwijs genoeg ben dat ik het zelf in elkaar wilde zetten (behalve het logo). Maar uiteindelijk is het gelukt! Ik ben er weer net zo trots op als toen, maar omdat ik het zelf heb gemaakt, heb ik nu ook alles zelf in de hand. Als ik iets kleins wil aanpassen, gaat dat een stuk makkelijker. Een verademing!

Wat vind jij van het nieuwe design?

Op huizenjacht in Nederland

En dan nog iets spannends: Daan en ik zijn op zoek naar een koopwoning in Nederland! Al langer zijn we aan het nadenken om een huis te kopen in Nederland. Op dit moment wonen we in een huurappartement in België. Er is echt niets mis met het appartement, maar we vinden het wel zonde om te huren. Daarnaast speelden we wel eens met de gedachte ergens iets in het buitenland te zoeken. Maar waar, dat wisten we niet goed. Nu de wereld en het reizen er compleet anders uitziet dan een jaar geleden, hebben we besloten dat het voor nu gewoon goed is om lekker in Nederland te blijven. Maar dan wel in een eigen koopwoning, zodat we (hopelijk) iets gaan opbouwen voor de toekomst. Ik deelde er overigens ook al een post over op Instagram:

We zijn op het moment op zoek naar een huis in de omgeving van Breda en dat is best een uitdaging. Huizen die binnen een paar dagen al verkocht zijn, overbieden… De huizenmarkt is echt gekkenwerk op het moment. Maar we blijven positief en ik weet 100% zeker dat we binnenkort tegen iets moois aan gaan lopen. Ik ben heel benieuwd waar we uiteindelijk terecht gaan komen.

Dit was ook leuk in augustus

 Afspraken op het terras. Nu toch bijna niemand in onze omgeving op vakantie ging, was er volop ruimte voor (spontane) afspraakjes op het terras en barbecues. Zo hebben we gezellig wat tijd besteed in Breda, onder andere bij Brack en op de Grote Markt.

 Rondleiding bij Schrobbelèr. Ik heb nooit geweten dat de Schrobbelèr-fabriek (van dat kruidenlikeurtje) in Tilburg zit. Ik heb ook nooit geweten dat een rondleiding daar hartstikke gezellig is! Een rondleiding bij Schrobbelèr gaat namelijk samen met een heleboel muziek, gelach en natuurlijk Schrobbelèr. Een aanrader voor als je eens in de buurt bent.

 Terug naar mijn geboorteplaats. In augustus gingen we ook op kraamvisite bij een vriendin van mij van de middelbare school. Daarvoor mochten we vanuit België een reisje maken naar Julianadorp en Den Helder, maar wat vond ik het leuk! Ik kom van oorsprong uit Den Helder, maar kom er eigenlijk nooit meer. Dus ik vond het nu echt een feestje om er eens te zijn. Ik kon wat bekende plekken aan Daan laten zien en natuurlijk was het ook fijn om te zien dat alles goed ging bij de kersverse mama. Een fijne dag!

Dit was minder aan augustus

 Thuiswerken. Als ZZP’er vind ik het heerlijk om thuis te werken. Maar in augustus merkte ik dat ik het af en toe ook wel zat begin te raken. Tot en met mei huurde ik een werkplek in Breda, zodat ik regelmatig met andere ondernemers kon werken. Maar deze moest vanwege alle ontwikkelingen in de wereld tijdelijk dicht. Inmiddels zijn ze gelukkig weer geopend, maar ik merk dat ik echt even uit mijn huisbubbel moet stappen om weer te gaan. Ik ben iets te veel gewend geraakt aan het thuiszitten. Dat gaat in september sowieso veranderen!

Mijn plannen voor september

Voorheen stond hier altijd ‘mijn reisplannen’, maar ik kan er maar beter plannen van maken. Want echt veel reizen zal het de komende tijd niet worden. En een huis kopen is ook niet echt goedkoop. Ons grootste plan voor september is dan ook vooral doorgaan met de huizenjacht. Op het moment dat ik dit schrijf hebben we in elk geval twee bezichtigingen in de agenda staan. Wie weet wat daaruit komt?

Wat werk betreft heb ik vooral weer wat klussen vanuit de reisbranche gekregen. Zo leuk! Ook ben ik bezig met het maken van een online cursus die ik deze maand hoop te lanceren. Spannend! Verder hebben we nog wat gezellige etentjes met vrienden in de agenda staan en komt een vriendin uit Friesland op bezoek. Hoe de maand er verder uit gaat zien? Nog geen idee! Ik laat me verrassen.

Wat gaan jullie allemaal in september doen? En hoe was augustus?

Leef ook als digital nomad!

Wil je  alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je een locatie-onafhankelijk leven voor jezelf creëert. Vol vrijheid en avontuur!

Laat je verder inspireren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll naar boven