Maandoverzicht augustus 2019: wij wonen in België!

Had een paar maanden geleden tegen mij gezegd dat we op dit moment in België zouden wonen, en ik had je heel verbaasd aan staan kijken. Maar dat is wel wat er de afgelopen maand gebeurde: we zijn namelijk écht naar België verhuisd. Alhoewel onze overburen gewoon in Nederland wonen, hmm…

Ook de rest van augustus was goed gevuld met veel werk en leuke uitjes. In dit maandoverzicht laat ik je zien wat we allemaal hebben gedaan. En, we hebben weer een reisje op de planning staan!

Onze verhuizing naar België

Augustus stond voor veel mensen in het teken van vakantie vieren. Bij ons is juist geen één maand dit jaar nog zo druk geweest als augustus. De maand begon letterlijk met een bezichtiging in het appartement waar we nu wonen. Na een paar keer bij andere appartementen te hebben gekeken was het deze keer raak: wij mochten het huren!

Grote kans dat je je nu afvraagt waarom we er eigenlijk voor hebben gekozen om naar België te vertrekken. Om het voor nu even kort te houden: we schrokken nogal van de huurprijzen in en rondom Breda, waar we eerst weer naartoe wilden. En omdat we nu eenmaal liever ons geld aan reizen of andere leuke dingen besteden, keken we op een dag in een gekke bui wat de huurprijzen in België deden. Die bleken net over de grens letterlijk honderden euro’s per maand lager te liggen. We zochten uit of we geen problemen met werk etc. zouden krijgen als we daarnaartoe zouden gaan, maar afgezien van wat regelwerk zou het verder geen consequenties voor ons hebben. Dus was de keuze vrij snel gemaakt.

We keken op verschillende locaties, vlak over de grens. Tot we besloten om ook in Baarle te kijken. Baarle ligt eigenlijk in Nederland, maar is nogal bizar verdeeld. Het bestaat namelijk uit 22 Belgische exclaves (Baarle-Hertog) en 8 Nederlandse exclaves (Baarle-Nassau). De grenzen lopen kriskras door elkaar heen. Wij zijn dus in het Belgische deel gaan wonen, terwijl onze overburen in Nederland wonen. En hoewel het niet voelt alsof we naar België zijn gegaan, gelden er toch gewoon de Belgische regels en hebben wij ons in moeten schrijven in België. Zo blijft het toch een beetje avontuurlijk allemaal!

De rest van augustus

Voor we het wisten hadden we het huurcontract getekend en konden we weer wat verhuisdozen inpakken en kijken voor nieuwe meubelen. Sinds onze terugkomst in Nederland woonden we op een camping in een chalet, dus héél veel inpakwerk was het gelukkig niet. Maar bij mijn ouders stond ook nog genoeg gestald, en we konden onze bestelde meubelen ophalen in Breda, Oosterhout en… Doetinchem.

Toch stond augustus niet alleen maar in het teken van verhuizen. We hebben daarnaast allebei ook nog fulltime gewerkt en de weekenden waren goed gevuld. Van bierproeverijen in Tilburg en Delft, tot een familieweekend in Friesland, festivals in Breda en Spaarnwoude en een familiedag in Utrecht, waar ik familie zag die ik 19(!) jaar niet heb gezien…

Eigenlijk een beetje gekkenwerk allemaal, als ik nu terugblik in mijn agenda, maar we hebben veel leuks gedaan, zitten nu in een heel fijn (betaalbaar) appartement en ik heb behoorlijk wat van mijn to do-lijst kunnen afvinken op het gebied van ondernemen. Ik mag niet klagen!

Dit was extra leuk in augustus

 Ons nieuwe appartement! Het was echt heel fijn dat we direct na onze terugkomst in een chalet terechtkonden, maar het is nu extra fijn om een appartement te hebben waarin je met twee personen in de keuken kan staan en waar het niet de temperatuur binnen wordt wat het buiten op dat moment is.

 Verhuizen naar België. Waarom ik het ook tof vind om te verhuizen naar België? Je moet weer even van die automatische piloot af. Sommige dingen werken daar nu eenmaal anders dan wij in Nederland gewend zijn. Dat is soms ook wel een klein beetje frustrerend, maar ook goed. Het houdt je creatief ;-).

 Interview met Regiojournaal. Eigenlijk lag het blad in juli al in de winkel, maar ik vind het te leuk om niet meer te delen. The Wandering Mind werd geïnterviewd door het Regiojournaal, een lokaal tijdschrift dat wordt uitgebracht in en rondom Breda. Superleuk!

 Familie zien. Tot twee keer toe zag ik deze maand familie die ik al jaren niet meer had gezien. Niet vanwege vervelende redenen, maar gewoon omdat het zo eenmaal gelopen is. Wel grappig om elkaar na al die jaren weer eens te treffen!

 Alle leuke activiteiten. De zomer werd alsnog goed gevierd bij ons! Twee festivals, twee bierproeverijen op het terras, een weekend Friesland in de zon. Augustus was gezellig!

Dit was wat minder aan augustus

Oké, in augustus heb ik misschien ook wel iets te veel hooi op m’n vork genomen. Fulltime ondernemen + veel leuks gepland staan + verhuizen = recept voor oververmoeidheid. Ik merkte soms dat ik van het een in het ander rende, zonder heel bewust ermee bezig te zijn. Daarnaast kan ik nogal snel gefrustreerd raken als iets niet helemaal lukt.

Ik had hele mooie doelen voor mijzelf gesteld die niet helemaal uit zijn gekomen doordat we bijvoorbeeld ineens gingen verhuizen. Vrij logisch wel dat je op andere vlakken dan even een stapje terug moet doen, maar tja, ik wil soms zo graag… Gelukkig ben ik mij ervan bewust en kan ik het in september anders aan gaan pakken. Het scheelt dat we nu een vaste thuisbasis hebben en daar vanaf nu niet meer aan hoeven te denken. Heel fijn!

Onze reisplannen voor september

Tromgeroffel… We gaan weer een kort reisje maken! En daar heb ik echt zo veel zin in. Vanavond vertrekken we namelijk voor 9 dagen naar Noord-Engeland! We pakken eerst vanuit Rotterdam de boot naar Hull, en bezoeken daarna Hull zelf, Leeds, Manchester en Liverpool. Vanuit Liverpool vliegen we weer terug naar Nederland. Manchester en Liverpool staan al wat langer op mijn lijstje, maar ik ben ook heel benieuwd naar de andere twee steden. En naar de treinreis zelf, waarmee we van stad naar stad trekken.

Volg je onze reis op Instagram?

Wat zijn jullie plannen voor september? En hoe is augustus bevallen?

Laat je verder inspireren!

2 gedachten over “Maandoverzicht augustus 2019: wij wonen in België!”

  1. Welkom in België. Hopelijk verloopt alles een beetje soepel en snel. Ik ben in april van Utrecht naar Antwerpen verhuisd en ik begin alles qua inschrijvingen nu pas een beetje op orde te krijgen, haha. Geduld hebben is niet mijn sterkste punt. Fijne vakantie in Noord-Engeland!

    1. Thanks! Ik hoop dat het ook, haha. Tot nu toe verloopt het gelukkig wel soepel, dus hopelijk blijft het zo gaan ;-). Leuk dat je naar Antwerpen bent verhuisd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll naar top