Maandoverzicht

Maandoverzicht: Juni 2017

4 juli 2017
Snorkelen bij Koh Tao
Laatste update: 8 januari 2018

Er is weer een maand voorbij en dat betekent een nieuw maandoverzicht. Wat hebben we deze keer gedaan en hoe is de rest van de maand verlopen? Natuurlijk blog ik daar regelmatig over in mijn travel diaries, maar is het niet extra leuk om aan het eind van de maand nog eens terug te kijken naar alles? Voor deze keer de maand juni.

Iets later dan de bedoeling was, maar nu toch online. De afgelopen dagen was ik aan het reizen en ziek en zodoende heb ik mijn blog even gelaten voor wat het was. Maar dat is een verhaal voor de maand juli. In juni hebben we het deze keer behoorlijk rustig aan gedaan en andere stappen in ons reisavontuur gezet. En dat beviel heel erg goed.

Waar zijn we geweest?

Jullie konden het hier al lezen: we zijn in juni Australië uit gegaan om verder de wereld over te reizen. En daar hebben we tot nu toe zeker geen spijt van gehad. We besloten ook om even lekker te relaxen en niet direct als een gek rond te gaan reizen zoals we eerder deden. Daarom zijn we in juni alleen in Sydney geweest, en in Surat Thani en op Koh Tao in Thailand. Heerlijk om even rustig aan te doen!
Koh Nang Yuan juni 2017

Favoriete plek

Had ik er in mei nog heel veel moeite mee om zelfs ook maar drie plekken op te noemen, want: veel te veel keuze! Nu is het iets makkelijker. Op zoveel plekken zijn we tenslotte niet geweest. Mijn favoriete plek? Koh Tao! Koh Tao is natuurlijk in geen enkel opzicht te vergelijken met Sydney, maar als ik moet kiezen dan ga ik toch voor het eilandleven. Veel rustgevender, relaxter en vooral ook zonniger. We zaten vaak bij het restaurantje In Touch aan Sairee Beach te werken of wat te drinken met uitzicht over de oceaan. Geweldige plek!

Favoriete slaapplek

Central Hostel op Koh Tao was mijn favoriet deze maand. Het is geen gezellig hostel in de trant van dat je lekker met andere mensen buiten kunt gaan zitten, want naast wat ruimtes om te slapen, douches en toiletten is er verder niets. Maar dat hoeft ook niet op Koh Tao. Er zijn meer dan genoeg andere gezellige plekken te vinden en het was wel een heel goed en cheap hostel om te slapen. Het was er lekker rustig, ontzettend schoon en de bedden sliepen heerlijk.

Verste reis

In juni maakten we gebruik van onze eigen auto, twee vliegtuigen, twee boten, een tuktuk, een auto, een taxi, twee minivans en een bus. Zo. En dat waren niet de kortste ritjes bij elkaar. Om van Sydney naar Surat Thani te komen deden we er maar liefst achttien uur over. We hadden namelijk een overstap van acht uur in Kuala Lumpur. Nog langer was onze reis van Koh Tao terug naar Kuala Lumpur. We namen de boot en de bus, wat een reis van 960 kilometer was. Hoelang het duurde: maar liefst 26 uur…
Taxi boat Koh Tao

Lekkerste maaltijd

De pindacurry met kip? Tom Yam? Groene curry? De papayasalade? Heb je even? Ik weet het niet! Het Thaise eten was weer zo heerlijk, zeker na het eten in Australië. Op Koh Tao vonden we een tentje (R R Aroi) in Mae Haad dat niet alleen veruit het goedkoopst was, maar ook veruit het lekkerste eten serveerde. Voor 60 baht (€ 1,60) had je een overheerlijke curry en kreeg je er een bord fruit bij. We aten er praktisch iedere dag, want als we een keer wat anders probeerden, was het alleen maar een teleurstelling.

Minder leuk in juni

Nog net op de valreep werd ik ziek in juni. We zaten een uurtje op de boot vanuit Koh Tao toen ik binnen no time zwaar verkouden werd. Een paar uur later lag ik te zweten van de koorts. En als je dan bedenkt dat je nog echt ruim twintig uur moet reizen, word je daar toch best een beetje treurig van. Vooral ook als je vervolgens een GIGANTISCHE loopneus krijgt en nul zakdoeken bij je hebt… En ook de bedbugs in Sydney waren niet bepaald een pretje. Gelukkig heb ik ze sinds Australië niet meer gezien. Reizigersdillema’s!

Plannen voor juli

Rondreizen door Maleisië! Eigenlijk was het de bedoeling om al in Malakka te zijn, maar doordat ik dus ziek werd zitten we nog in Kuala Lumpur. Morgen gaan we hopelijk weg maar ik heb er een beetje een hard hoofd in. Zolang ik nog weinig energie heb en moeite met ademen (ik bleek een infectie in mijn longen te hebben en oké, ik had er al twee weken last van en bleef stug doorlopen) blijven we hier. Ook geen probleem. Het gaat al beter dus deze week gaan we zeker ergens weg om een rondje over het vasteland en wat eilanden te maken. We hebben er erg veel zin in en volgens mij gaan we heel wat prachtige plekken zien.
Sairee Beach Koh Tao

The Wandering Mind & ander werk

Juni was een goede maand! Ik deed in Sydney en op Koh Tao wat redactioneel werk vanachter mijn laptop voor Nederlandse opdrachtgevers en dit ging erg lekker. As we speak heb ik net weer iets nieuws in mijn inbox zitten. Ik ga binnenkort ook op zoek naar meer mogelijkheden om hiermee door te kunnen gaan. Het is even zoeken, maar jeetje, wat is het fijn werken op deze manier.
Ook voor The Wandering Mind was het een goede maand. Ik heb maar liefst zes artikelen geplaatst en daarnaast héél véél geschreven. Voor de komende tijd staat er genoeg op de planning. Daan helpt mij ook echt enorm achter de schermen (hij maakt bijvoorbeeld de Pinterestfoto’s die onder de informatieve artikelen staan) en hij is volop bezig met reisfilmpjes maken. Er komt er snel eentje online!

Welke artikelen kwamen er online

Ik ging verder met mijn two-week diaries en in juni volgden #11: Van Tasmanië naar Sydney#12: Groetjes uit Thailand! en #13: Relaxen op Koh Tao. Ook schreef ik het artikel Stoppen op het hoogtepunt over het feit dat we hadden besloten om te stoppen met reizen door Australië. Veel persoonlijke artikelen dus, maar binnenkort wil ik ook wat meer informatieve blogs gaan plaatsen, net als het blogje over Bay of Fires en wat je moet regelen als je wilt gaan werken in Australië. Ook deze twee kwamen in juni online te staan.

Populairste artikel

Veruit het meest gelezen was het blogje over werken in Australië. Ik deelde het op Facebook, kreeg een voor mij enorm aantal bezoekers en van verschillende kanten kreeg ik berichtjes met vragen van mensen die van plan zijn om naar Australië te gaan en die complimenten gaven omdat ze er zoveel aan hadden. Dat is nou echt superleuk, vooral omdat dat juist ook de blogjes zijn waar het meeste werk in gaat zitten. Ik ben blij dat ik mensen op deze manier een beetje kan helpen, dus als je ergens vragen over hebt: stel ze gerust!

Dit artikel bevat een affiliatelink. Meer over het gebruik van affiliatelinks kun je lezen op mijn disclaimer-pagina.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • ONDERNEMEN IS DOEN Vorige week was ik bij het
  • Hi there! Ik vond het wel weer eens tijd
  • CONTENT Hoe lang moet een blogpost zijn? Voor
  • REIZEN Ziet dit er niet uit als een paradijs?
  • Zodra er in een stad street art te vinden is
  • Volgens mij wordt Leeds nog een beetje ondergewaardeerd zei Daan
  • Na twee dagen in Hull doorgebracht te hebben moet ik
  • De reis naar NoordEngeland die we nu aan het maken