Maandoverzicht

Maandoverzicht: Juli 2017

1 augustus 2017
monthly review juli 2017

Waren we deze maand echt op reis? Hebben we echt net een fantastische tijd van bijna elf maanden in het buitenland erop zitten? Juli stond in het teken van de laatste weken van onze reis naar Australië en Azië, en weer thuiskomen in Nederland. Een heel gekke, fijne en gezellige maand.

Waar zijn we geweest?

Op precies de eerste van de maand kwamen we aan in Kuala Lumpur, Maleisië. Vanuit daar zijn we doorgereisd naar Melakka, waar we in een kleine twee dagen het historische deel van deze stad hebben bewonderd. We gingen ook naar het tropische eiland Pulau Tioman aan de oostkust van Maleisië, waar we heerlijk hebben genoten en niets hebben gedaan. In de paar dagen daarna hebben we eindelijk Kuala Lumpur ontdekt, en toen werd het tijd om op het vliegtuig terug naar Nederland te stappen.

Favoriete plek

Juara Beach op Pulau Tioman, een rustig strand met bungalows, palmbomen, weinig toeristen en omringd door jungle met apen en hagedissen. Maar ook: Nederland. Daar kom ik in augustus vast weer heel erg op terug, maar voor nu is het zo fijn om iedereen weer te zien.

Favoriete slaapplek

Mijn oude, vertrouwde bed in het huis van mijn ouders. Ha. Wat lag dat weer waanzinnig lekker. Sinds we terug in Nederland zijn slapen we ook echt zo ontzettend goed. Het Regalia Resort in Kuala Lumpur was trouwens ook écht een fijne plek.

juli 2017 liefde

Wat ik leerde deze maand

Thuiskomen na een lange reis voelt zo gek. Dat heb ik al een keer eerder ervaren, maar toen had ik wel het gevoel meer bewust te zijn van het feit dat ik weer terugging. Deze keer voelde het echt heel onwerkelijk. Bij aankomst op Schiphol voelde het onwerkelijk dat we weer in Nederland waren, nu voelt het ineens onwerkelijk dat we zo lang zijn weggeweest (en weer gaan!). Het voelt dus nog steeds een beetje raar, en alles moet nog even landen. Maar zolang we de tijd voor alles nemen, begint het besef te komen.

Verste reis

De vlucht van Kuala Lumpur naar Amsterdam, een vlucht van ruim 10.000 kilometer hemelsbreed via Dubai. Voor de eerste keer vlogen wij met Emirates, wat goed beviel. Ook is de hele vlucht prima verlopen. We hadden een korte stop op Dubai, waar ik blij was dat we niet van het vliegveld af hoefden (het was 45 graden!). Alleen boven Nederland vlogen we ineens de regen in…

Hoogtepunten deze maand

Waar begin ik? Een heleboel! Maar vooral het thuiskomen was een gigantische hoogtepunt. Binnen 24 uur nadat we geland waren werd mijn nichtje geboren. Wat was ik blij dat we er op tijd waren! Ook trouwde een vriendin van mij op de valreep van juli. En ook hier was ik zo blij dat we erbij konden zijn. En gewoon weer het zien van iedereen thuis. In september gaan we weer verder met onze reis, maar ik weet nu al dat ik er wel een beetje moeite mee ga krijgen om weg te gaan.

Naast al deze ‘thuisdingen’ was Pulau Tioman voor ons ook echt een hoogtepunt. Wat een ongelooflijk fijn eiland was dat en echt een bestemming waar we in de toekomst best nog een keer naartoe zouden willen gaan.

Kuala Lumpur

Minder leuk in juli

Een lange tijd is het goed gegaan, maar in juni ben ik dan toch uiteindelijk twee keer ziek geweest. Een keer in Kuala Lumpur en op Pulau Tioman. Goddank geen voedselvergiftigingen, maar ik was alsnog beroerd genoeg. De eerste keer kwam er ook bij kijken dat we nog eens 23 uur moesten reizen, en de tweede keer lag ik in een warme bungalow. Ja, ook dat hoort bij het reizen.

Plannen voor augustus

Vooral genieten van Nederland, onze vrienden en familie. Er staan nog heel wat bezoekjes aan mensen op de planning, twee festivals en daar komen vast nog wel wat etentjes en andere gezellige momenten bij. Daarnaast ben ik lekker op dreef met wat freelancen opdrachten en heb ik heel wat blogs te schrijven over de laatste maanden. Ook gaan we eens kijken waar we vanaf september allemaal naartoe willen reizen. Waar zullen we nu allemaal weer gaan eindigen!?

Waterval Pulau Tioman

The Wandering Mind & ander werk

In juli was ik lekker bezig met mijn freelance werk. Ik kreeg ineens een paar kleine redigeer- en correctieopdrachten binnen achter elkaar van toffe opdrachtgevers, dus daar ben ik best even mee bezig geweest in Maleisië en nu ook in Nederland. Ik vind het fijn om te zien dat ‘oude’ opdrachtgevers toch weer terugkomen, omdat ze nu langzaam de stap naar digitaal werken beginnen te maken. Fijn voor mij! Mijn blog stond de laatste twee weken op een iets lager pitje. Sorry, mijn werk en familie en vrienden waren even belangrijker ;-).

Welke artikelen kwamen er online

In juli plaatste ik drie reisdagboeken: #13: Relaxen op Koh Tao, #14: Scams, ziekenhuizen en Maleisië en de paar dagen geleden geplaatste #15: Groetjes uit Nederland!. Het was een maand waarin ik wat minder informatieve blogs schreef maar daar ga ik deze maand weer veel tijd aan besteden.

Wel plaatste ik een primeur: het eerste reisfilmpje van Daan mét dronebeelden. Hebben jullie hem al gezien? Je kunt hier het filmpje ‘60 Seconds: De Grampians‘ bekijken. Zeker even doen, hoor! Ook schreef ik een artikel over het prachtige Cradle Mountain op Tasmanië en deelde ik mijn mooiste foto’s van Tasmanië.

Populairste artikel

Van de blogs die ik vorige maand plaatste werd het beste het dagboekstukje #15: Groetjes uit Nederland! gelezen. Ha, dat was best verrassend of misschien ook niet. Meestal zijn het informatieve artikelen die het best gelezen worden, maar ik denk dat het feit dat we ineens terug naar Nederland kwamen veel mensen verrast hebben. Yes, dat snap ik. Ik had het tenslotte ook niet van de daken lopen schreeuwen. Geen zorgen over de toekomst van The Wandering Mind. Eind september gaan we er weer vandoor en volgen er weer heel veel nieuwe reisavonturen.

Hoe was juli voor jou?

 • Reply
  Lotte
  2 augustus 2017 at 10:10

  Ik vind het echt super dat jullie zo “onverwacht” terug in NL waren, moet een fijne verrassing geweest zijn. Ik zag op twitter langskomen dat de reis in september waarschijnlijk richting Azië en Oceanië gaat?

  • Reply
   Danique
   4 augustus 2017 at 16:56

   Klopt, in september gaan we weer terug naar Azië en daarna naar Nieuw-Zeeland :).

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Mount Ruapehu The moment you actually see Mount Taranaki
 • Mount Ruapehu This view Simply love it newzealand
 • Mount Ruapehu Welcome to a whole different side of
 • Time for an update! I still have so many
 • Its almost time for another adventure! So far Bay
 • Dream higher than the sky and deeper than the ocean
 • Lets go on a road trip! Last week we
 • We saw killer whales! Its been already a few