Januari 2019: Vijf steden en drie landen, zo begonnen wij ons jaar

Het eerste maandoverzicht weer in een fris, nieuw jaar! Ik hoop dat voor iedereen het nieuwe jaar goed begonnen is en dat jullie er net zoveel zin in hebben als ik. Wij mogen in elk geval niet bepaald klagen over de eerste maand en ik neem jullie graag mee in hoe januari er voor ons uitzag.

Zo zag januari er voor ons uit

2019 begonnen wij voor de afwisseling eens niet met een kater op 1 januari. En dat was me toch fijn (iets met ouder worden?). Oud & nieuw was eigenlijk heel rustig verlopen. We hadden samen met wat mensen met wie we op Koh Lanta omgingen afgesproken om naar de laatste zonsondergang van 2018 te kijken, uit eten te gaan en daarna op het strand het vuurwerk af te wachten. De avond vloog voorbij en voor we het wisten gingen de eerste vuurpijlen de lucht in samen met heel wat papieren lantaarns. En wat ik stiekem heel fijn vond: na 10 minuten was het ook weer voorbij ;-).

Toen kwam voor ons al direct de eerste uitdaging voor 2019: de grootste storm sinds 56 jaar die Thailand zou gaan teisteren. Althans, dat was wat de media beweerden. We sloegen water en eten in, downloadden heel wat afleveringen op Netflix, laadden alle powerbanks op. Maar uiteindelijk viel het allemaal reuze mee en was de storm niet zo sterk en zo voorbij.

En toen begon onze laatste week op Koh Lanta. We werkten nog wat dagen bij KoHub, gingen nog één keertje uit op het eiland en toen zaten we weer in het busje richting Krabi. Dat was best even slikken geef ik toe. Na twee maanden op een eiland leven en eigenlijk ook de hele tijd met dezelfde mensen optrekken, was het toch moeilijk afscheid nemen van allebei. Maar we hadden weer nieuwe avonturen voor de boeg en ook daar keken we naar uit.

En zo brachten we nog drie dagen in Singapore door. In 2016 begonnen we onze reis in Singapore dus het was extra leuk om hier weer wat tijd door te brengen. Half januari zijn we uiteindelijk aangekomen in Chiang Mai. En daar werken we nog steeds! Doordeweeks werken we vijf dagen bij een co-working space en in het weekend ontdekken we de stad. Alhoewel we eerlijk gezegd nog maar verdomd weinig hebben gezien buiten Old City om. Het afgelopen weekend begon ik hartstikke verkouden en ook Daan voelde zich niet fit. Dus deden we lekker rustig aan. De rest ontdekken komt in februari wel.

Waar zijn we deze maand geweest

Koh Lanta, Krabi, Singapore, Kuala Lumpur en Chiang Mai. Dat waren de plekken waar wij 2019 begonnen. Niet verkeerd toch? In Krabi waren we eigenlijk alleen maar voor één avond, omdat we anders het vliegtuig naar Singapore niet zouden redden. En ook in Kuala Lumpur waren we maar voor één avond. De vliegtickets vanuit Kuala Lumpur waren echt zó veel goedkoper naar Chiang Mai dan vanuit Singapore, dat we besloten om de bus de grens over te nemen. Een prima idee! We zijn nog nooit zo snel een grens over gegaan. Binnen 10 minuten stonden we in Maleisië. Ik kan het je aanraden ;-).

Hoogtepunten van januari

• Oud & nieuw op Koh Lanta. Ik vond het echt bijzonder om het een keer vanaf het strand mee te maken. Boven de oceaan zagen we ook het vuurwerk vanaf Koh Phi Phi de lucht in gaan. Supertof om te zien.

• Singapore. Niet omdat Singapore per se de meest fantastische stad is, al vond ik het erg leuk om er voor een paar dagen te zijn. Maar het bracht vooral weer veel herinneringen naar boven van het begin van onze reis. Ik bedacht mij steeds weer hoeveel we eigenlijk in een korte periode mee hebben gemaakt en hoeveel we gegroeid zijn als individu en samen. Daar word ik alleen maar heel blij van.

• Het leven in Chiang Mai. Toegegeven, als je net van Koh Lanta komt, is Chiang Mai behoorlijk druk (en veel smog!). Dat is dan ook wel het enige dat ik wat minder aan Chiang Mai vind. Verder geniet ik er volop van. Binnen een dag hadden we een fijne werkplek gevonden, een sportschool en goede plekken om te eten. We hadden dus zo onze draai gevonden en daar genieten we nu nog steeds van.

Dieptepunten van januari

• Het afscheid nemen van Koh Lanta en de leuke mensen die we daar hebben leren kennen. Als je net als wij eigenlijk altijd onderweg bent, leer je veel mensen kennen, maar de meesten daarvan zijn zo weer weg. Op Koh Lanta hebben we echt een band opgebouwd met verschillende mensen. Dat was na al die tijd best wel weer eens fijn. Toevallig gingen de meesten in dezelfde periode weg, dus was het voor iedereen een week van afscheid nemen. En ik ben ervan overtuigd dat we sommigen nog wel eens gaan zien.

• De smog in Chiang Mai. Je leest er eigenlijk nooit echt wat over (althans, ik niet), maar er hangt op dit moment echt veel smog. Dat merken we ook wel aan onze luchtwegen en het is bijna een reden om weg te gaan. Nu is het op dit moment in Thailand sowieso heel erg. Misschien dat een goede plensbui eens zou helpen ;-).

Het digital nomad-leven

Dat gaat eigenlijk best heel lekker! Deze maand plaatste ik een blog over het werken en reizen in Nieuw-Zeeland. En eh, dat was niet echt aan te raden. Maar nu we in Chiang Mai zitten, gaan we als een speer. Doordeweeks zijn we fulltime aan het werk, en in het weekend nemen we lekker vrij (alhoewel we afgelopen weekend toch ook wel aan het werk waren zo nu en dan). We werken nu expres hard door omdat we over twee weken naar de Filipijnen gaan. Daar is de internetverbinding doorgaans zó slecht, dat we nu wat proberen voor te lopen, voor zover dat kan natuurlijk. Op de Filipijnen willen we vooral heel veel van het land gaan genieten, en tussendoor zal ik mij vooral op schrijfklussen gaan richten waarvoor ik geen internet nodig heb.

Onze reisplannen voor februari

Driemaal is scheepsrecht zeggen ze toch? In 2015 wilde ik tijdens mijn soloreis naar de Filipijnen, maar uiteindelijk kwam ik er nooit terecht. Daarna wilden we vorig jaar met zijn tweeën naar de Filipijnen en we hadden zelfs onze vliegtickets al geboekt, maar in plaats daarvan zaten we in Nederland bij te komen van ons busongeluk. Tja… Gelukkig kregen we de vliegtickets vergoed (van de vliegmaatschappij nota bene).

Maar het goede nieuws: we gaan het dus weer proberen en als deze keer wel alles goed uitpakt, vliegen we er op 14 februari naartoe. Yes! Omdat we vanuit Bangkok vliegen, pakken we eerst vanuit Chiang Mai de trein naar de hoofdstad van Thailand. We maken onderweg dan waarschijnlijk nog een stop in Ayutthaya en blijven daarna voor een dag of drie in Bangkok.

Voor de Filipijnen hebben we er bewust voor gekozen om niet zoveel mogelijk eiland te hoppen, maar het juist bij een kleiner deel van het land te houden. Vooralsnog gaan we daarom alleen richting Palawan en Coron. Alle tips zijn welkom!

Welke artikelen kwamen er online

Rondreis Zuidereiland: dit zijn onze 10 hoogtepunten
Olifanten in Thailand: bezoek het Elephant Nature Park in Chiang Mai
Over het werken en reizen als digital nomad in Nieuw-Zeeland
Singapore budget: zo duur is een citytrip naar de moderne stad in Azië
De ultieme Koh Lanta reisgids voor digital nomads en backpackers

En dit vonden jullie het leukst om te lezen

Zelf ben ik het meest trots op mijn Koh Lanta reisgids. Het is nogal een uitgebreid artikel geworden van maar liefst 3.800 woorden en ik denk dat het zeker waardevol kan zijn als je naar Koh Lanta afreist. De meesten van jullie lazen echter over onze 10 hoogtepunten op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Januari is dan ook altijd een drukbezochte maand in Nieuw-Zeeland.

Hoe is 2019 voor jullie begonnen? Hebben jullie ook zo genoten van januari?

Leef ook als digital nomad!

Wil je alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je begint met locatie-onafhankelijk werken.

Cover gratis e-book locatie-onafhankelijk werken

Laat je verder inspireren

15 thoughts on “Januari 2019: Vijf steden en drie landen, zo begonnen wij ons jaar”

  1. Mooie bestemmingen! En wat betreft de Filipijnen: ik vond Coron niet zo leuk, maar wij waren daar ook ziek geworden. Het is echt een bestemming als je van snorkelen en duiken houdt! Palawan daarentegen vond ik heel gaaf!

    1. Aaah dat is jammer dat jullie er ziek zijn geworden! Daan wilt er heel graag naartoe om te gaan duiken, dus we blijven er een paar dagen. Palawan hebben we ook wat langer de tijd voor. Ik ben benieuwd!

  2. Wat goed, dat jullie nu eindelijk naar de Filipijnen gaan. Ik vond het een prachtig land (maar qua eten een beetje jammer). Wij zouden al 2 keer naar Chandigarh in India. We durven maar steeds niet om een derde keer te boeken.. bang dat het weer niet doorgaat. :)

    1. Aaah, ja dat eten kijken wij ook niet echt naar uit. Nu al iets te vaak gehoord dat het zo slecht is, haha. Jammer dat jullie nog niet in Chandigarh zijn geweest. Hopelijk komt het er toch nog een keer van!

  3. Wat een heerlijk begin en jullie hebben nog zoveel in het vooruitzicht. Filipijnen lijkt me echt heel fijn. Have fun!

  4. Wat een heerlijk begin van het jaar zeg. Ik heb inderdaad nog nooit iets gehoord over smog in Chang Mai maar dat is inderdaad wel jammer ja! Dat was nog niet aan de orde toen ik er vijf jaar geleden voor ’t laatst was. Jullie hebben ook een heerlijk vooruitzicht. Ik ben benieuwd naar jullie avonturen in de Filipijnen. Have fun!

    1. Misschien dat het ook met de periode te maken heeft. Wij hebben al drie weken geen druppel regen gehad en het waait ook niet. Dat werkt er vast ook niet aan mee ;-). Ik was er zelf vier jaar geleden ook, toen heb ik er ook niets van gemerkt. Maar toen was ik er maar voor twee/drie dagen.

  5. Ik wilde drie jaar geleden ook naar Koh Lanta maar heb toen uiteindelijk toch voor een andere bestemming gekozen ivm het regenseizoen. Chiang Mai vond ik een erg leuke plek en heb toen geen last gehad van de smog…gelukkig. Veel plezier op de Filipijnen.

  6. Wat een mooie bestemmingen hebben jullie op de planning. Ik ben erg benieuwd naar de Filipijnen. Koh Lanta lijkt me prachtig. Daar wil ik ook wel eens heen.

  7. Ik vind Singapore en Kuala Lumpur altijd wel leuk. Die laatste ga ik dit jaar bezoeken, misschien de eerste ook wel :)

    De Filipijnen zijn erg leuk. Luzon was mijn favoriete eilanden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Digital Nomad Life‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken en meer wilt reizen. Nu voor slechts € 197,-! (excl. btw)

Jouw enthousiasme en inzichten in de cursus hebben me enorm aangezet en me het zelfvertrouwen gegeven dat ik er 100% voor mag gaan! – Ingrid

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).