Januari 2018: bijkomen in een vakantiehuisje

Maandoverzicht januari 2018

Wauw, de eerste maand van 2018 zit er alweer op. Voor mijn gevoel zitten de oliebollen nog maar net achter de kiezen, maar inmiddels heb ik de eerste paarskleurige sneeuwklokjes alweer zien groeien en is het buiten soms best aangenaam (ik kijk gewoon niet naar de weersvoorspelling van volgende week). In ieder geval werd het ook alweer tijd voor een nieuw maandoverzicht. Deze heb ik in december niet geschreven, maar daarvoor in de plaats konden jullie ons jaaroverzicht lezen.

Januari was nu niet echt een heel spannende maand voor ons te noemen. We gingen een weekendje weg met familie en we maakten wat leuke afspraken met familie en vrienden, maar daar bleef het ook bij. Op andere dagen bezochten we de fysiotherapeut en de osteopaat en in het ziekenhuis kregen we te horen dat we in februari weer kunnen gaan reizen. Hoera! De overige dagen deden we vooral heel erg weinig omdat we nog steeds last hebben van het ongeluk dat we in Laos kregen, maar elke week gaat het een stukje beter en dat is zo fijn. We zijn nog zeker niet de oude en dat zal ook nog even gaan duren, maar als ik het einde van januari vergelijk met het begin, dan is het een wereld van verschil.

Dat herstellen is ook wel iets. Mijn hoofd loopt over van de ideeën, maar mijn lichaam wil nog niet helemaal meewerken. Het is heel frustrerend als je graag van alles wilt oppakken, maar dat niet kunt. In januari zaten we allebei vooral heel veel stil, en dat is gewoon niets voor mij. Ik heb wat kleine redactieklussen kunnen doen en achter de schermen wat aan The Wandering Mind gewerkt. De rest moet ik maar even voor de toekomst bewaren. Die loopt – daar ga ik maar even vanuit – ook niet weg.

Waar zijn we in januari geweest?

Ik hoef het eigenlijk al niet meer te zeggen, dat is inmiddels wel duidelijk. Ons oorspronkelijke idee was om in januari deels in Laos te zitten en deels in Thailand, maar dat verhaal ging even niet door. In plaats daarvan zaten we in het zuiden van Nederland, in een vakantiehuisje als tijdelijke woning. Een iets andere omgeving en klimaat, maar een fijne tijdelijke oplossing.

Mijn favorieten

  1. Eten bij Beers & Barrels. Kennen jullie het restaurant Beers & Barrels al? Het zit in Breda en Utrecht en het heeft in november nog een award gewonnen voor beste restaurant en bar. En het eten is echt héél lekker en het interieur geweldig. Dikke aanrader.
  2. The Crown en Peaky Blinders. Twee toffe historische series op Netflix. De een gebaseerd op het waargebeurde verleden van de Britse koninklijke familie en de ander een fictief verhaal over een gangsterfamilie in Engeland net na de Eerste Wereldoorlog.
  3. Het boek The Subtle Art of Not Giving a F*ck van Mark Manson. Best een direct boek over hoe het eigenlijk maar vreemd is dat we altijd positief moeten zijn en dat juist normaal is dat het leven gewoon even tegenzit. Beste les: je hebt het zelf in de hand hoe je met bepaalde situaties omgaat, ook als ze negatief zijn. Jij kiest ervoor waar je een fuck om geeft en waar niet. Het boek is overigens ook in het Nederlands te krijgen onder de naam De edele kunst van not giving a f*ck.
  4. De Canon 80D. Aankomende reis gaan we op pad met een nieuwe camera! De lenzen hadden wel al, maar onze camerabody was best aan vervanging toe. Dat wordt straks heel fijn nieuwe plaatjes schieten in Nieuw-Zeeland.

Danique | The Wandering MindFoto: Aline Bouma

Wat ik deze maand leerde

Ik ben niet van het stilzitten. Ik kan het gewoon niet. Ik word enorm onrustig als ik niets kan doen. Dat komt doordat ik altijd zo veel ideeën in mijn hoofd heb en ik ben nu eenmaal iemand die iets gelijk wil doen als ze het bedenkt. Dat dat helemaal niet handig is heb ik inmiddels ook wel geleerd. Het resulteert er nogal eens in dat ik van alles tegelijk probeer te doen, om uiteindelijk met lege handen te komen staan. In januari moest ik mijzelf echt steeds weer terugfluiten en rustig aan doen. Nee, dat was echt niet fijn, maar ik heb het wel gedaan. En dat was maar goed ook.

En dat chaotische en altijd alles gelijk willen doen? Daar valt nog veel te leren voor mij, maar door het rustig aan doen ging het wel een stuk beter. Ik heb wat zaken aangepakt die ik al heel lang moest doen en dat geeft best wat rust. Ik ben georganiseerder dan ooit. Zo erg zelfs dat ik er zelf nog wel eens verbaasd over ben. Nu nog de juiste prioriteiten stellen en dan wordt het nog eens wat :-).

Hoogtepunten van januari

Mijn absolute hoogtepunt was toch vooral het feit dat we ons elke week weer wat beter gingen voelen. Maar we zagen ook gezellig weer wat vrienden, gingen op pad met familie of kregen ze op bezoek, en dat is best een cadeautje als je eerst dacht dat je ze minstens een jaar niet zou gaan zien. En hé, we registreerden The Wandering Mind ook bij de Kamer van Koophandel, want het gaat best lekker met de website. Ook best een hoogtepunt te noemen, toch?

Minder leuk aan januari

Als je ervan uitgaat dat je de winter niet in Nederland doorbrengt, dan kom je van een extra koude kermis thuis. Jongens, wat heb ik een hekel aan de kou (zegt diegene die straks in de herfst naar Nieuw-Zeeland gaat). First world problem, ik weet het. Ook minder leuk was de pijn in voornamelijk onze nekken. Hoewel de pijn langzaam afneemt, is de pijn er wel de hele dag. Dat is soms zwaar frustrerend, maar het is even niet anders.

Plannen voor februari

Reizen, we kunnen weer bijna! Op 26 februari vliegen we weer terug naar Kuala Lumpur en op 13 maart gaan we voor een jaar – een jaar! – naar Nieuw-Zeeland. Dat laatste vergeten we af en toe een beetje door alles wat er is gebeurd, en dat vind ik echt een beetje stom en verwend. Maar we kijken er allebei ontzettend naar uit en ik ben zo benieuwd hoe het ons gaat bevallen. In de tussentijd blijven we niet in Kuala Lumpur, maar we zitten eraan te denken om naar een eiland in Thailand te gaan. Iemand nog een tip voor een rustig eiland?

The Wandering Mind | MaandoverzichtFoto: Aline Bouma

The Wandering Mind

The Wandering Mind lag een beetje stil, maar dat begrijpen jullie ongetwijfeld. Ook op social media was ik wat stilletjes. Ik had even niet de behoefte om van alles te delen en ik ben niet iemand die doorgaans hele verhalen over een tv-avondje tweet of wat dan ook tweet. Jammer was het wel, maar jullie wisten ons alsnog te vinden en in januari kwamen de meeste bezoekers ooit. Bedankt daarvoor! Een goed begin van het nieuwe blogjaar.

Welke artikelen kwamen er online

We begonnen januari uiteraard met een nieuwjaarswens voor jullie als lezers en kort daarna deelden we onze goede reisvoornemens voor 2018. Halverwege januari vond ik het wel eens tijd worden voor een update hoe het op dat moment met ons ging en de maand sloten we af met een lang artikel over hoe je Halong Bay kunt bezoeken met een klein budget vanaf Cat Ba Island. Niet veel artikelen voor een lange maand, maar daar komt in februari verandering in. Ik ben op dit moment druk bezig om weer lekker veel artikelen te schrijven en heb nog heel wat in te halen.

Populairste artikel

Blijkbaar waren jullie vooral nieuwsgierig hoe het nu met ons ging, want dat artikel werd behoorlijk wat gelezen. Ik vond het sowieso ontzettend lief dat veel mensen vroegen hoe het nu allemaal ging. Dank jullie wel! Zelf hoop ik vooral wat reizigers te helpen met het artikel over Halong Bay in Vietnam. Wat was dat fijn om vanaf Cat Ba Island te bezoeken.

Hoe is het nieuwe jaar bij jullie begonnen? Hebben jullie genoten van januari en al nieuwe reisplannen gemaakt?

Dit artikel bevat een affiliatelink. Meer over het gebruik van affiliatelinks kun je lezen in de disclaimer.

Over de auteur

Lees meer

2 thoughts on “Januari 2018: bijkomen in een vakantiehuisje”

  1. Ik ben blij om terug te zijn in NL! Ik waardeer alles 10x meer wat ik hier in NL heb dan eerst. Soms is het wel even lastig, als je weer terugkijkt naar mooie momenten, maar ik moet ook niet vergeten dat ik écht klaar was met reizen. Veel plezier straks weer! Ben benieuwd naar jullie NZ avonturen

    1. Als je er echt klaar mee bent, dan moet je inderdaad ook niet verder ermee gaan. Ik kan mij ook voorstellen dat het na een jaar wel even genoeg is ;). Voor ons is het denk ik toch anders omdat we natuurlijk ook tussendoor werken en dan weer voor lange tijd ergens zitten. Veel plezier in Nederland weer!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll to Top