Februari 2018: de herstart van onze reis

Maandoverzicht februari

We zijn weer onderweg! Afgelopen maandag zijn we op het vliegtuig gestapt en de laatste dagen genieten we volop van het eiland Koh Lanta. De zon schijnt, de zee is heerlijk om in te zwemmen, dus het is vast niet zo gek dat het maandoverzicht net even iets later verschijnt dan normaal. Hoewel we echt wat leuke dingen hebben gedaan in februari, zijn we vooral ook heel erg blij dat we nu weer verder kunnen met waar we gebleven waren, namelijk reizen!

Waar zijn we geweest in februari?

Voor het grootste gedeelte natuurlijk nog in Nederland, maar afgelopen maandag zijn we dus naar Kuala Lumpur gevlogen. Hier hebben we een nachtje geslapen en woensdag zijn we aan het eind van de middag aangekomen op het Thaise eiland Koh Lanta. In Maleisië en Thailand zijn we eerder geweest, dus het is niet nieuw voor ons. Het eiland Koh Lanta wél en na drie dagen zijn we tot de conclusie gekomen dat het echt een heel fijn, relaxed eiland is.

Onze favoriete slaapplek

Op Koh Lanta slapen we in een bungalowtje bij de zee. Echt heel vervelend zeg maar. Nee, zonder gekheid: het is een heel simpel bungalowtje, maar best ruim en het bed slaapt heerlijk. Als we de deur openen kijken we tegen de palmbomen aan en links van ons is op dertig meter afstand het strand te vinden. Hier blijven we dus nog maar even.

Mijn favorieten

1. Kennen jullie Expedition Happiness al? Deze docu vind je op Netflix en hoewel ik deze docu niet heel spannend vond (wel mooie beelden en een toffe bus!), is de muziek die gebruikt wordt prachtig. Het meisje uit de docu maakt deze muziek zelf onder de artiestennaam Mogli. Zeker even het luisteren waard.
2. Ik schreef er al een blogpost over maar ik vind de app Wildfulness 2 dus echt heel fijn. Een app waarmee je tot rust kunt komen door natuurgeluiden. Bovendien is de app supermooi geïllustreerd.
3. Klong Khong Beach op Koh Lanta. Mocht je een keer naar Thailand gaan, overweeg dan zeker om naar Koh Lanta te gaan! De rest van het eiland hebben we nog niet gezien en ik weet ook niet zeker of we er veel van gaan zien, want we vermaken ons prima bij Klong Khong. Langs het hele strand zijn supergezellige bungalowtjes en restaurantjes te vinden gebouwd van bamboo en drijfhout en aangekleed met de leukste lichtjes. ‘s Avonds zie je hier en daar een kampvuur en er hangt echt een chille vibe.

Maandoverzicht | februari

Wat ik deze maand leerde

Soms is het zo, zo, zo lastig om voor jezelf te kiezen. Toch heb ik dat in februari meerdere keren gedaan, soms met pijn in mijn buik ervan. Maar daartegenover staat wel dat ik trots op mijzelf ben dat ik dit heb gedaan, want voorheen keek ik vooral niet naar mijzelf. Dan zou ik het niet leuk voor de ander vinden om bijvoorbeeld een afspraak af te zeggen en mijzelf compleet voorbijlopen. In februari wilde ik iets te vaak mensen zien omdat we weer weg zouden gaan voor een lange tijd, maar mijn hoofd kon die drukte nog niet altijd even goed aan. Een gevolg van het ongeluk dat gelukkig wel elke week wat minder begint te worden.

Hoogtepunten van februari

Over ons hoogtepunt hoef ik niet lang na te denken. Het feit dat we weer verder konden gaan met onze reis was echt een hoogtepunt! Zelfs het afscheid nemen van iedereen was deze keer een stuk minder zwaar omdat we zo blij waren dat we weer verder konden gaan met onze plannen. Ik zei het in januari al: stilzitten is niets voor mij. Maar nu waren we er echt wel goed klaar mee. In Nederland zaten we in een vakantiehuisje, moesten we een paar keer per week naar fysiotherapie en zo nu en dan zagen we mensen, maar dat was het wel. Fulltime werken en bloggen lukte nog niet, tot heel grote frustratie voor mijzelf. Dan begin je jezelf op een gegeven moment wel op te vreten. Ik ben echt ontzettend dankbaar dat we een fijn plekje hadden voor onszelf, maar we hadden allebei wel een beetje het gevoel dat we stilstonden met ons leven. Daarom is het ook zo fijn dat we nu weer verder kunnen gaan, we zijn allebei meteen een stuk vrolijker!

Minder leuk aan februari

Dat we weer verder reizen betekent jammer genoeg niet dat we helemaal klachtvrij zijn. In februari bezeerde ik mijn nek weer goed door per ongeluk te struikelen en dan merk je wel hoe gevoelig alles nog is. Een avondje staan? De volgende dag pijn. Heel frustrerend soms en daarom ga je wel eens over de pijngrens heen. Om daarna weer even hard teruggefloten te worden. Ook het reizen viel tegen en vooral het laatste stuk naar Koh Lanta heeft ons veel pijn bezorgd. Het is maar goed dat we nog niet gaan rondreizen. Wel merken we dat de pijn steeds sneller wegtrekt als we onze nek overbelast hebben, dus dat is dan wel weer een positief teken. En het voordeel nu van Thailand: massages!

Plannen voor maart

Het eerste deel van maart zitten we dus in een bungalow op Koh Lanta. We gaan genieten van de zon, het strand, het heerlijke Thaise eten en zwemmen in de oceaan. Na Koh Lanta zal het voorlopig even klaar zijn met het ‘luie leven’. Halverwege maart vliegen we naar Auckland waar we meteen na aankomst op zoek gaan naar werk en een woning. Ja, er moet weer gewerkt worden! Ik ben wel even benieuwd hoe dat zal gaan, maar we gaan er gewoon voor. Het volgende maandoverzicht zal er dus zeker ook weer anders uitzien, net als onze levens. Maar ook in dit nieuwe hoofdstuk hebben we weer veel zin.

Maandoverzicht februari

The Wandering Mind

In februari kon ik gelukkig alweer wat meer voor The Wandering Mind schrijven, al ben ik nog niet helemaal waar ik wil zijn. Maar dit heb ik inmiddels naast mij neergelegd, het is niet anders. Op Koh Lanta zal ik niet veel gaan schrijven, want we willen extra genieten van het lekkere weer en het strand, maar eenmaal in Auckland aangekomen ga ik weer vaak achter de laptop kruipen. Overigens heb ik wél enorm veel zin om te schrijven. Ik heb nog genoeg te vertellen.

Welke artikelen kwamen er online?

We begonnen februari met het maandoverzicht voor januari. Hierna publiceerde ik een artikel waar ik al een tijdje mee bezig was, namelijk hoe het werkt als je een medische keuring moet regelen voor een Australische Working Holiday Visum. Ik gooide het even over een andere boeg met een review voor de app Wildfulness 2, deelde nog een laatste reisdagboek over Vietnam, en postte eindelijk de reisfilm over Tasmanië die Daan heeft gemaakt. Hebben jullie hem al bekeken? Februari sloot ik af met een informatief artikel over het aanvragen van een ESTA voor de Verenigde Staten en de aankondiging dat we weer zijn gaan reizen, hoera!

Populairste artikel?

Het bericht dat we weer zijn gaan reizen werd massaal door jullie gelezen. Superleuk! Blijkbaar zijn jullie toch nog altijd nieuwsgierig naar onze plannen en dat is tof om te zien. Bedankt daarvoor!

Hoe was februari voor jullie?

Over de auteur

Lees meer

7 thoughts on “Februari 2018: de herstart van onze reis”

  1. Oh ik ben zo blij dat jullie zo genieten van Koh Lanta! Goede tip dus! En hebben jullie een plekje in BeeBee? Of een ander hutje op Klong Khong Beach? Vervelend dat jullie, ondanks dat het steeds beter gaat, toch nog steeds pijn hebben! Zo heftig dat dat zo lang door gaat nog. Hopelijk komen jullie helemaal tot rust op Koh Lanta en zijn jullie pijnvrij als jullie naar Auckland vliegen half maart. Maar eerst: genieten!

    1. Beetje late reactie, maar… we zaten niet bij BeeBee, maar in een bungalowtje ernaast! Was ook een heel fijn plekje en Koh Lanta was inderdaad een goede tip! Bedankt nog :D.

  2. Wat superfijn dat jullie weer op reis zijn! Jullie bungalow klinkt inderdaad zeer naar, haha! Geniet volop van de Thaise massages en dan zit je in Nieuw-Zeeland voor je het weet. Goede reis alvast!

  3. Wat tof dat jullie weer op reis zijn. Koh Lanta zet ik zeker op de lijst voorals ik weer terug ga naar Thailand. Vind Thaise eilanden sowieso een fijne sfeer hebben (de meeste dan). Wel fijn dat klachten iets meer weg zijn en hopelijk knap je snel helemaal op. Fijne reis.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll to Top