April 2018: Een maand van werk en nog meer werk

Maandoverzicht april

Een maandoverzicht schrijven terwijl we de hele maand vrijwel alleen op één plek hebben gezeten en praktisch niets anders hebben gedaan dan werken. En het overzicht dan ook nog zo laat plaatsen want help, het was druk en de dagen vliegen voorbij! Toch wil ik hem jullie niet onthouden en hier is hij dan. Ons maandoverzicht voor de maand april.

Waar zijn we geweest deze maand

Als je reist kom je normaal gesproken op zo veel plekken, maar het is bizar om te zien hoe klein onze leefomgeving eigenlijk was in april. Vooral de laatste twee weken hebben we het ontzettend druk gehad met werk en kwamen we het hostel bijna niet uit, en in Daan zijn geval het restaurant waar hij werkt, een paar honderd meter verderop. We hebben de hele maand dus in Auckland gezeten, in een straal van paar honderd meter. Niet echt exciting, hè ;-). Wel hebben we een uitstapje gemaakt naar de Golf van Hauraki, waar we orka’s hebben gezien! Ontzettend bijzonder en het was fijn om voor een middag de stad te ontvluchten. Ik geloof dat wij uiteindelijk toch niet echt stadsmensen zijn.

Onze favoriete slaapplek

Aan het begin van april verhuisden we naar een nieuwe accommodatie, en ineens slapen we al een maand in Verandahs Lodge. Het is eigenlijk een hostel, maar zo voelt het voor ons helemaal niet. Ik noemde het al een keer in ons reisdagboek, maar er is een grote woonkamer, keuken en een megagroene tuin dat grenst aan het park. We hebben inmiddels onze eigen kamer, het is er rustig wat mensen betreft en het voelt echt een beetje als thuis. Op het moment dat ik dit schrijf zit ik in mijn eentje in de woonkamer, terwijl het zonnetje net boven de bomen uitkomt. Ik denk dat dit echt wel een van de fijnste accommodaties is waar ik ooit ben geweest. Home away from home.

Hoogtepunten van april

  • Orka’s zien in de Golf van Hauraki. Wat een megageweldige, toffe ervaring was dat! Had ik dat nog niet eerder gezegd? Nee, vast niet :-).
  • (Weer) voor mijzelf beginnen met werken. Echt een van de beste keuzes ooit. Het was maar goed ook, want ik heb de laatste twee weken echt veel werk gehad en dat had ik niet kunnen combineren met het restaurantwerk dat ik voor twee weken heb gedaan. Het was in elk geval een supergoede start om weer te freelancen en ik bruis van de energie en de ideeën.
  • De liefde. In april waren we twee jaar samen! Soms voelt het echt al veel langer – en dat is volledig positief bedoeld – omdat we samen al zo veel mee hebben gemaakt in die 730 dagen dat we samenzijn (en nu alweer iets meer), zowel heel leuke als minder leuke momenten. Maar ik ben nog altijd ontzettend dankbaar en blij dat we elkaar gevonden hebben, en Daan geloof ik ook wel ;-).
  • Uit eten met zijn tweetjes. Ik ben dus echt heel gelukkig nu want van tevoren was ik een beetje bang dat Nieuw-Zeeland culinair gezien behoorlijk zou gaan tegenvallen (in Australië kwamen we soms echt alleen maar hamburgerketens tegen). Maar er zitten hier echt een paar heel goede restaurants die niet eens echt duur zijn. Bij het restaurant waar Daan werkt en de omliggende restaurants krijgt hij korting, waardoor we voor omgerekend € 7,- een vers gemaakte megakom noodles kunnen krijgen waar je echt de hele avond vol van zit. Heel vervelend.
  • Deze maand zat ik echt heel, héél goed in mijn vel. Het was compleet het tegenovergestelde van de eerste weken in Nieuw-Zeeland. Ik denk dat met de beslissing om fulltime voor mijzelf te gaan werken er meer last van mijn schouders is gevallen dan ik van tevoren had kunnen bedenken. Het leek ineens alsof alle puzzelstukjes in elkaar vielen en dat het nu gewoon klopt. Daan zei het laatst nog vanuit het niets: ‘Je bent gelukkig, hè?’. En ja, daar had hij helemaal gelijk in.

April 2018

Dieptepunten van april

Dieptepunten waren er niet veel in april. Het enige wat voor mij echt een dieptepunt was, was weer eens mijn nek. Dat ik moest stoppen met werken in het restaurant voelde als een klap in mijn gezicht, ondanks de heel positieve uitwerking ervan. Niet vanwege het werk zelf, maar vanwege het feit dat ik nooit had verwacht dat ik weer zo veel pijn zou krijgen. Op een gegeven moment werd de pijn zo hevig, dat ik er echt misselijk en zweterig van werd en pijnstillers niet meer hielpen. Inmiddels is de pijn een stuk afgenomen, maar zeker niet weg. Tja, ook het werken achter een laptop helpt niet echt bij het herstel, maar ik moet op een gegeven moment wat. Ik heb gelukkig voor nu heel wat werk af waardoor ik het aankomende week rustiger aan kan gaan doen. Dan kan ik het werken goed combineren met veel bewegen (fijn dat we naast een park zitten!) en dan zal het ongetwijfeld afnemen. Daan heeft vooral weer ervaren hoe het is om fulltime te werken en dan ook nog in een heel drukke werkomgeving. Ik denk dat hij alweer toe is aan vakantie, haha ;-).

Wat ik deze maand leerde

Eigenlijk is het een herhaling van wat ik vorige maand zei, maar luister naar je gevoel. Of eigenlijk heb ik deze maand niet zozeer naar mijn gevoel geluisterd, maar meer naar mijn lichaam, waardoor ik onbedoeld ook mijn gehoor heb gegeven aan mijn gevoel. Je hebt maar één lichaam en daar moet je je hele leven mee doen. En ook al luister ik er echt nog niet altijd goed naar, ik luister wel beter. Ik kan het ook redelijk goed accepteren op het moment dat nog niet alles even goed lukt. Die klap in dat gezicht? Die was een paar dagen later alweer genezen, omdat ik behoorlijk creatief ben in het verzinnen van andere manieren en dus een andere weg insloeg. Een die eigenlijk veel minder hobbels en bobbels heeft. Win-winsituatie. Accepteren is retemoeilijk, maar je maakt het jezelf zoveel makkelijker als je wel bepaalde situaties accepteert.

Plannen voor mei

Plannen voor mei? Ja, die zijn er zeker! Volop zelfs. Volgende week maandag gaan we onze eerste roadtrip door Nieuw-Zeeland maken. We hebben een week voor de regio Northland uitgetrokken, het (verrassend) uiterste noorden van het Noordereiland. Fingers crossed dat we een beetje mooi weer hebben en rijden maar. We zijn echt de dagen aan het aftellen! Na deze week komen we weer terug in Auckland, gaat Daan waarschijnlijk nog hooguit een paar weken werken in het restaurant en dan kunnen we rondrijden over de rest van het Noordereiland. Jaaaaa, het gaat nu echt gebeuren.

The Wandering Mind en Fernweh Media

Doordat ik de laatste twee weken niets anders heb gedaan dan boeken corrigeren (zes in totaal!), had ik het gevoel The Wandering Mind een beetje te verwaarlozen. Toen ik met dit maandoverzicht bezig was en bekeek wat er in april online is gekomen, bleek dit eigenlijk best wel mee te vallen. Met zowel The Wandering Mind als Fernweh Media liep het dus behoorlijk prima in april. Ik ben stiekem best trots. Aankomende week heb ik het dus wat rustiger en ga ik eens even wat ideeën uitwerken op papier en heel veel artikelen schrijven. Inspiratie is er genoeg.

Welke artikelen kwamen er online?

Omdat er in april best wat artikelen online zijn gekomen, heb ik ze voor de verandering eens even op een rijtje gezet in plaats van ze te beschrijven. Wel zo handig!

Populairste artikel

Het stuk over je spullen verkopen en je baan opzeggen om te reizen werd veruit het meest gelezen in april. Ik schrijf niet heel vaak zulke persoonlijke artikelen, maar met deze was ik zelf erg tevreden. Ook ons reisdagboek over het werken in Auckland werd veel gelezen. Hartstikke leuk!

Hoe was april voor jullie?

Over de auteur

Lees meer

2 reacties op “April 2018: Een maand van werk en nog meer werk”

  1. Wow, een saaie maand en dan toch Orca’s zien….haha, daar zou ik wel een maandje mee vooruit kunnen! Wat goed dat je genoeg werk hebt, maar vergeet niet te leven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll naar top