Travel Inspiration

INSPIRATION / Instagram: Het verhaal achter de foto’s #1

12 maart 2016
Top 5 Instagram February My Travel Journal

Wat is nu een betere plek dan Instagram om weg te dromen bij de mooiste reisfoto’s? Ik neem regelmatig een kijkje op Instagram en zie dan echt de meest fantastische en soms heel erg jaloersmakende bestemmingen voorbijkomen waarvan ik alleen maar kan dromen er op dat moment te zijn. Weer een nieuwe plek op mijn bucketlist! Zelf plaats ik ook regelmatig even een kiekje. Meestal een foto van een bestemming waar ik geweest ben, en soms live vanuit de plaats zelf.

Er is maar één ding dat ik mis bij Instagram. En dat is het verhaal achter de foto. Want hoewel een foto nog zoveel kan laten zien, ken je eigenlijk nooit het verhaal erachter. Wuivende palmbomen, een foto van het bruisende stadsleven of van de lokale bevolking. Maar hoe kwam je daar terecht en wat liet je deze foto maken? Dat zijn vragen die dan echt door mijn hoofd heen schieten. Daarom deel ik met jullie mijn vijf populairste foto’s die ik in februari op mijn Instagram-account zette. Mét het verhaal erachter.

#5: Muurschildering in Flagstaff, USA (75 likes)

Street Art FlagstaffEr verschijnt nog steeds een grijns op mijn gezicht als ik terugdenk aan hoe ik vorig jaar spontaan van Zuidoost-Azië naar Noord-Amerika vertrok. Het voelde ook heel onwerkelijk aan toen ik plotseling in Los Angeles rondliep. Nog onwerkelijker vond ik het toen ik aankwam in Flagstaff, waar ik na een hele lange nachtrit met de bus van San Diego via Los Angeles en Las Vegas was aangekomen, en wist dat ik de volgende dag de Grand Canyon zou zien. Een plek die heel hoog op mijn bucketlist stond. In Flagstaff zou ik mijn reismaatje en een vriend van hem ontmoeten en zouden we samen een roadtrip gaan maken door Arizona, Utah en Colorado. Maar voor ik ze zou ontmoeten, moest ik de dag doorbrengen in Flagstaff. In de verte keek ik tegen de met sneeuw bedekte bergen aan en ik wandelde wat door de rustige straten heen. Vlak bij het station kwam ik een muur tegen met een onwijs toffe muurschildering erop. Dit is slechts een heel klein stukje ervan. Lekker vrolijk en typisch Amerikaans. Ik zag de muurschildering weer toen we Flagstaff uit reden, het begin van een avontuurlijke roadtrip!

#4: Uitzicht over Bangkok, Thailand (75 likes)

View BangkokOnderweg van Hanoi in Vietnam naar Yangon in Myanmar maakte ik een paar dagen een tussenstop in Bangkok, speciaal om het Songkran Festival (Thais Nieuwjaar) mee te maken. Wat een happening is dat! Tijdens Songkran gooien mensen water naar elkaar toe en besmeuren ze elkaar met een soort kalk. Vieze bende dus. En dat gebeurt niet één dag, nee, dat gebeurt dagen achter elkaar. Dus na drie dagen alleen maar in natte kleding rond te hebben gelopen, ontvluchtte ik samen met wat andere mensen de omgeving van Khao San Road om een bezoek te brengen aan de Sathorn Unique, de Ghost Tower van Bangkok. Deze wolkenkrabber is vanwege een financiële crisis nooit afgemaakt en eigenlijk staat alleen het skelet er. Binnen in het pand vind je een heleboel graffiti en je moet uitkijken waar je loopt. Voor je het weet val je in een gat of nog erger. De klim omhoog was avontuurlijk, maar het uitzicht was gewoon spectaculair te noemen. Heel erg tof!

#3: Zeeleeuwen in La Jolla, USA (78 likes)

Instagram zeeleeuwen La JollaHoe kan je niet spontaan verliefd worden op deze dieren? Ik werd dat in elk geval wel. Nadat ik in Los Angeles was aangekomen, besloot ik na een paar dagen om naar San Diego te gaan. Er was maar één plek waar ik naartoe moest en zou gaan: La Jolla. Niet voor het strand, niet voor de wuivende palmbomen, niet voor het surfen, maar voor de zeeleeuwen. Die liggen daar namelijk gewoon op het strand te slapen. Inmiddels hebben ze een eigen stuk strand ‘geclaimd’ waar ze met honderden op het strand liggen te genieten van de zon. Maar loop je nog een stukje verder noordwaarts, dan liggen ze ook gewoon schaamteloos tussen de mensen in en zwemmen ze enthousiast mee met duikers en surfers. Raak ze niet aan en hou een beetje afstand, maar een bizar gezicht is het wel om deze dieren zo rustig tussen de mensen te zien. Mijn camera heeft dan ook overuren gedraaid die dag.

#2: Uitzicht in Colorado, USA (85 likes)

Breckenridge Frisco Bike Path
Enthousiast stapte ik op de mountainbike om van Breckenridge naar Frisco te rijden en weer terug. Een afstand van zo’n 36 kilometer door de prachtige natuur van Colorado. Het landschap daar zag er fascinerend uit. Om mij heen bloeide de bloemen op omdat het voorjaar was en ik fietste in een t-shirtje rond. Maar op de Rocky Mountains lagen nog dikke lagen sneeuw. De heenweg naar Frisco verliep prima. Maar toen had ik nog niet door dat de weg geleidelijk aan naar beneden liep. Eenmaal in Frisco deden mijn billen al wel flink pijn van het zadel. En toen moest ik nog terug omhoog… En wat ik ook even was vergeten: de omgeving ligt op bijna 3000 meter hoogte. Niet echt de hoogte die je als Nederlander gewend bent. Binnen no-time begonnen mijn longen te branden en op een gegeven moment wist ik echt niet meer hoe ik door moest gaan. Ik wenste dat ik met de bus meekon, die regelmatig voorbijkwam. Maar als Nederlander dacht ik standaard dat die geen fietsen mee zou nemen. Tot ik uitgeput weer in Breckenridge was… en zag dat dat wel kon.

#1: Genieten op Koh Rong, Cambodja (100 likes)

Koh RongAls je dacht dat ik zomaar even dit prachtig blauwe water in kon stappen, dan heb je het goed mis. Daar ging heel wat hard werk aan vooraf. De dag daarvoor was ik samen met wat andere meiden op Koh Rong aangekomen, een heel gezellig eiland aan de kust van Cambodja. Die avond bleek er een Full Moon Party te zijn. Lang niet zo massaal als de bekende Full Moon Party in Thailand, maar een heel gezellige samenkomst van backpackers van over de hele wereld. Dat het gezellig was bleek wel uit het feit dat we de zonsondergang hebben bewonderd en uiteindelijk om 9 uur ’s ochtends weer bij onze bungalow aankwamen. En dan kun je door de hitte echt niet meer slapen… We besloten daarom naar Long Beach te wandelen, een klein paradijsje met een prachtig wit strand en azuurblauw water. Maar dat wandelen was meer klimmen en klauteren en met behulp van touwen moesten we flinke stukken naar beneden zien te hiken. En dat na een nacht zonder slaap. De beloning was het meer dan waard: een van de prachtigste stranden die ik ooit heb gezien en heerlijk warm en mooi water. Dan maar een dutje op het strand!

Volg My Travel Journal ook op Instagram!

 • Reply
  Rowan - sillysis.nl
  28 maart 2016 at 13:32

  Wat een mooie foto’s. Leuk om nu de verhalen achter de foto’s te lezen!

 • Reply
  Marcella
  28 maart 2016 at 14:59

  Wat gaaf om jouw verhalen achter de foto’s te lezen! Dat geeft opeens een heel ander beeld weer, leuk! Dat je zoveel moeite moest doen om op dat gave strand te komen! En die fietstocht klinkt pittig, als is de bijbehorende afbeelding echt te gek!

Leave a Reply

 • Six more days until our worldtrip starts again I wouldnthellip
 • Im still in love with this amazing place It washellip
 • I am slowly getting a bit nervous In thirteen dayshellip
 • Our travel plans change all the time but the lovehellip
 • While autumn is slowly finding his way here in thehellip
 • I would love to swim here right now! What abouthellip
 • Just one more month left before we start chasing sunsetshellip
 • Tasmania After three months its still one of my favoritehellip