België Europa Slapen

Slapen bij Lybeer Travellers Hostel Brugge

6 augustus 2015

Wanneer je de naam van je geboekte hostel vergeten bent, je geen wifi op je telefoon hebt, Google Maps niet werkt én je in Brugge bent, dan kun je beter maar gewoon de weg vragen. Hoewel het oude centrum van deze fantastische stad helemaal niet groot is, kun je toch gemakkelijk verdwalen, rondjes lopend door de smalle, schattige straten. Maar het leuke wil je toch liever bewaren totdat je je zware backpack gedumpt hebt? Dus vroeg ik de weg nadat ik dacht dichtbij te zijn, maar elke keer de verkeerde bocht nam en weer de verkeerde, en weer de verkeerde…

Het hostel

Gelukkig bleek ik maar een paar straten van Lybeer Travellers Hostel vandaan te zitten, een mooi hostel voor verschillende soorten reizigers in het historische centrum van Brugge. Van de buitenkant een statig, maar knus pand en aan de binnenkant een vrij luxe geheel met een mix van IKEA (over de luidsprekers draaide de IKEA-tune, geen grapje!). De receptie is vrij smal, maar zodra je binnen in de gemeenschappelijke ruimte staat, word je blij verrast! Een torenhoog, gedecoreerd plafond met ornamenten en kroonluchters, rood geschilderde muren met gouden spiegels en een zwarte piano en gitaar in de hoek maken het een behoorlijk luxueus uitziende plek voor een backpacker. Er zijn comfortabele banken, een grote tafel om aan te werken en de mogelijkheid om boeken te lezen of spelletjes te spelen. Aan de achterkant vind je een keuken met een koelkast die je kunt gebruiken en er is een kleine patio. Er zijn drie verdiepingen en op alle verdiepingen vind je verschillende soorten dorms en privékamers.

De kamer

Op het eerste gezicht vond ik de bedden er wat claustrofobisch uitzien. En als je lang bent en beneden slaapt, moet je zeker niet wakker schrikken na een nachtmerrie en rechtovereind schieten. Je weet dan in elk geval dat je zo weer in slaap zult zijn (met een blauwe plek op je hoofd). Maar ik heb perfect geslapen! Wat misschien ook iets te maken had met een aantal Belgische biertjes. De bedden waren comfortabel en zo’n ‘hokje’ was eigenlijk best fijn. Hoefde je in elk geval niet tegen andere snurkende mensen aan te kijken. Bij je hoofdkussen zit een lampje bevestigd en een stopcontact. Het enige wat voor mij ontbrak in de kamer was een plek waar je je kleren of natte handdoek op kunt hangen. En o ja, de kamer ziet er wat rommelig uit op de foto; je kamergenoten kun je niet kiezen!

Extra

Elke dag kun je de stad verkennen door mee te doen aan de gratis wandeltocht die het hostel aanbiedt, een leuke manier om iets te leren over de gebouwen en de geschiedenis van Brugge. Liever alleen eropuit? Bij de receptie krijg je een gratis kaart met hotspots, restaurants, winkels en tips. Of bekijk de lijst met musea bij de receptie. Op dinsdag en vrijdag organiseren ze een bierproeverij in het hostel. Je kunt zes Belgische bieren proeven voor € 10,-. Nog steeds niet genoeg bier gehad? Elke avond organiseren ze samen met wat andere hostels in het centrum een pubcrawl, al vond ik het erg duur voor wat je uiteindelijk krijgt! De prijzen variëren per seizoen, maar voor een bed in een dorm betaal je tussen de € 16,- en € 30,-.

+

+ Het hostel voelde haast meer als een hotel dan een hostel. Als je altijd denkt dat hostels vieze, goedkope plekken zijn, denk dan nog een keer na. Maar bezoek dit hostel niet als eerste als je nog nooit in een hostel hebt geslapen. Je zult te verwend worden en waarschijnlijk gillend gek worden als je de volgende keer… in een vieze, goedkope plek eindigt.
+ Het is midden in het centrum van Brugge, dus je kunt makkelijk naar je bed terugkruipen als je te veel Belgische biertjes hebt gedronken.
+ De bedden zijn heel comfortabel.
+ Een fijne omgeving en ik heb er veel blije reizigers ontmoet.

– Er waren geen kluisjes in het hostel. Gelukkig heb ik nog nooit gehad dat andere backpackers mijn spullen hebben gejat, maar ik berg waardevolle spullen dan ook altijd op. Dus ik was niet echt blij met het feit dat ik mijn spullen op mijn bed moest laten liggen, vooral niet omdat ik mijn dorm deelde met wat mensen die continu de deur openlieten.
– Er waren niet zo veel douches aanwezig. Dus wanneer ik een douche in de ochtend wilde nemen, moest ik best lang wachten. En toen ik eindelijk een douche had, bleek het water koud te zijn… Maar dat gebeurde gelukkig maar een keer.
– Wifi was er niet zo heel sterk. Op het moment dat het druk werd, stopte het praktisch met werken. Hopelijk een tijdelijk probleem!

 • Reply
  Naomi in Wonderland
  9 augustus 2015 at 11:30

  De minpunten zijn toch te min voor mij om hier ooit te verblijven, met name dan vooral het gebrek aan kluisjes, want ja, m’n camera/iPhone enzo laat ik liever niet gewoon liggen. Maar wel een top review! Duidelijk, leuk geschreven en informatief.

  • Reply
   Danique
   9 augustus 2015 at 14:20

   Ja, ik vond dat toch ook wel heel vervelend, hoor! Was ik niet gewend. En dank je wel!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

 • Its almost time for another adventure! So far Bay
 • Dream higher than the sky and deeper than the ocean
 • Lets go on a road trip! Last week we
 • We saw killer whales! Its been already a few
 • The view from Mount Eden is absolutely amazing! Three
 • Auckland CBD from Mount Eden  auckland visitauckland newzealandtrip
 • Is there any place around the world you wont find
 • Wildlife in Auckland! They were actually pretty rude trying to