Azië Indonesië Reisdagboek Singapore

Reisdagboek #1: Wij zijn op reis!

14 september 2016
Singapore skyline night
Laatste update: 24 november 2018

Stel je eens voor: je komt iemand tegen met wie je direct een heel leuke klik hebt. Je wisselt telefoonnummers uit, gaat met elkaar op stap en ziet elkaar steeds vaker. Dan kun je je vast nog niet voorstellen dat je precies een halfjaar later met diegene in het vliegtuig zit voor een reis richting Azië en Australië. Dat had ik mij ook niet kunnen voorstellen, maar toch kan het leven zo nu en dan ongelooflijk onvoorspelbaar zijn.

Dus zo gebeurde het dat mijn vriend en ik afgelopen zaterdag op Schiphol stonden, omringd door familieleden die ons uitzwaaiden. Op naar een nieuw avontuur, voor ons persoonlijk, maar ook voor ons samen. Onderweg naar de andere kant van de wereld. Down Under en daar voorbij. Met als eerste bestemming: Singapore!

Met je hoofd nog thuis

De vluchten verliepen soepel (we hadden alleen een heel korte tussenstop in India, rennen geblazen!) en voor we het wisten stonden we met onze beide benen in Singapore. En dat voelde raar. Heel raar. We waren zo druk geweest de afgelopen weken, dat we allebei nog met onze hoofden in Nederland zaten. Het gevoel alsof je op maandag gewoon weer aan het werk gaat. Dat je moet haasten, stressen. Je agenda moet checken. Maar we moesten ineens helemaal niets. De eerste dag hadden we dan ook echt even nodig om te wennen aan het idee dat we plotseling in Azië zaten. Ik snapte er niets van.

Singapore River view
Yellow bird Singapore
We waren thuis zelfs zó druk geweest, dat we op het vliegveld in Singapore niet eens wisten wat de koers was van de Singaporese dollar. Zelfs daar hadden we geen tijd meer voor gehad. Hoezo lekker voorbereid op reis. Maar na wat gepuzzel kwamen we in ons hotel aan, na tegen een muur van hitte aangelopen te zijn. Wauw, dat was ik even vergeten. De geuren op straat van Aziatisch voedsel, de stickers met ‘no durian’, de wierooklucht, de te kleine douche zonder douchebak… Het riep allemaal herinneringen bij mij op. En een lach. O ja, dit was Azië! Je kunt nog zo veel verhalen vertellen en opschrijven, maar zulke kleine dingen brengen toch de meeste herinneringen boven water.

Ronddwalen in Singapore

We gingen Singapore in. Wandelden rond bij Clarke Quay. Bekeken de shows bij Gardens by the Bay en Marina Bay. Aten Aziatisch voedsel bij foodmarkets en Little India. Keken onze ogen uit bij het zien van bizarre gebouwen. Moesten onze weg vinden langs alle afgesloten wegen waar snel een F1-wedstrijd gehouden zou gaan worden. Verbaasden ons over de nette straten en de boete van zo’n € 350,- die je krijgt als je eet of drinkt in de metro. Maar ook over de rust die in Singapore heerst. Voor zo’n grote stad is het helemaal niet druk. Het is een bijna neppe wereld in het chaotische Azië. Modern en westers, gecombineerd met authentiek Aziatisch. Maar toch had het zijn charmes. We vonden het er fijn.

Inmiddels zijn we aangekomen op Bali. Het gevoel dat we op reis zijn begint langzaam te komen. De rust ook. Voor Bali hebben we echt helemaal niets gepland. Deze keer niet omdat we niets voorbereid hebben, maar omdat we dat gewoon even niet wilden. Lekker rustig aan doen en gewoon maar zien wat er op ons pad komt. En dat zal vast genoeg zijn.

Gardens Bay Night Singapore
Food Market Singapore
Travel Diary

 • Reply
  Kirsten | Travelaar.nl
  14 september 2016 at 09:03

  Super gaaf dat jullie reis is begonnen! En heel herkenbaar, dat “onwerkelijke gevoel”. Heel veel plezier de komende tijd!

  • Reply
   Danique
   14 september 2016 at 14:39

   Ja, eindelijk begonnen! En dank je wel!

 • Reply
  Yvonne
  14 september 2016 at 13:00

  Ik kan het me helemaal voorstellen, alleen in ons eigen geval kochten we na dat half jaar samen een huis. :) Soms zijn dingen vanaf het eerste moment duidelijk, heerlijk toch?! Echt super dat het avontuur nu samen voor jullie ligt. Heel veel plezier!!

  • Reply
   Danique
   14 september 2016 at 14:40

   Ja, dat is ook echt heel fijn! En wat leuk! Niet de enige, haha ;). Dank je wel ook!

 • Reply
  Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  14 september 2016 at 14:51

  Wat gaaaaaf! Als het goed voelt, dat zit het gewoon goed ;) Heel veel plezier!

  • Reply
   Danique
   17 september 2016 at 03:05

   Klopt helemaal en dank je wel!

 • Reply
  Rowan
  14 september 2016 at 18:46

  Wat een goed begin van jullie reis! Heel veel plezier! En ik kijk uit naar de verhalen en foto’s!

  • Reply
   Danique
   17 september 2016 at 03:04

   Leuk! Die zullen zeker gaan komen!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.