Reisdagboek #2: Uitrusten op Bali

My Travel Journal Bali

We zijn aan het reizen. Dat besef begint nu pas écht langzaam te komen. Elke dag een beetje meer. Toch voelt het nog steeds wat onwerkelijk aan. Alsof we volgende week gewoon weer thuiskomen na een heerlijke zonvakantie. Maar wanneer dit online staat, zitten we op het vliegveld op Bali, onderweg naar Sydney. We staan bijna met onze voeten in Australië, voor een lange tijd, maar het lijkt nog zó ver weg.

Vanuit Singapore vlogen we door naar Bali. Heerlijk! Het échte Zuidoost-Azië weer. Hoewel het echt leuk was om twee dagen in Singapore te zijn, vond ik het maar een gekke stad. Toen we op het vliegveld in Bali de deuren door liepen vanuit de bagagehal, stonden daar honderden mannen met borden met namen van reizigers erop. We hadden het onszelf makkelijk gemaakt en ook geregeld dat we opgehaald zouden worden. We gaan dan wel backpacken en het liefst zo goedkoop mogelijk, maar de twaalf dagen die we in Azië zouden hebben, zagen we vooral even als vakantie.

Chaotisch Azië

De rit naar ons appartement was fantastisch. Het drukke chaotische verkeer, de duizenden scooters met soms wel vijf mensen op één scooter, de foodstandjes langs de straten, de geuren, de kippen die de weg over schieten. Het is één grote, drukke, chaotische massa, maar toch hou ik ervan. We deden dan ook ruim anderhalf uur over de kleine dertig kilometer die we moesten afleggen naar ons appartement. Maar dat gaf niet. We hadden toch alle tijd.

De eerste dagen zaten we in een appartement drie kilometer boven Ubud, tussen de huisjes, rijstvelden en andere luxe appartementen. Niets voor ons, zo kwamen we al snel achter. Veel te overdreven groot en te afgelegen. We zitten liever tussen de mensen en de gezelligheid. Toch was het voor ons allebei wel even goed. Zo konden we alle twee wennen aan het idee van het reizen en uitrusten van alle stress in Nederland. Want die stress kwam er de eerste dagen goed uit. Wat waren we moe! Bovendien zaten we met de scootertjes die we bij het appartement gehuurd hadden binnen no-time in de stad of bij andere bezienswaardigheden. Geen slechte plek dus.

scooters Ubud Bali
Lizzard Bali
Stone statue Bali

Relaxen op Bali

Het zal niemand dan ook verbazen dat we de eerste dagen schrikbarend weinig gedaan hebben. Dat ben ik niet van mijzelf gewend! Maar het was ook wel eens fijn om niet direct van de ene naar de andere plek te schieten. We zijn alsnog op de scooters naar de rijstvelden in de buurt gereden. We hebben de Tirta Empul-tempel in de stromende regen bezocht. En voor de lunch en het avondeten reden we naar Ubud toe. We hebben een paar keer door Ubud geslenterd. Twee massages genomen en wat biertjes gedronken. Maar de rest van de tijd zaten we bij het zwembad of rondom het appartement te relaxen.

Inmiddels zitten we dus bijna in Sydney. De afgelopen dagen hebben we doorgebracht op Gili Trawangan en Gili Meno, tussen de palmbomen op het strand. Als je dacht dat we het op Bali al rustig aan deden, op Gili T. en Gili M. gingen we helemaal los wat rustig aan doen betreft en zaten we allebei volledig in de zen-modus. Wat fijn was dat!

Bali viewOffer Hinduism BaliTirta Empul Titra Empul BaliTravel Diary

Leef ook als digital nomad!

Wil je alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je begint met locatie-onafhankelijk werken.

Cover gratis e-book locatie-onafhankelijk werken

Laat je verder inspireren

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Digital Nomad Life‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken en meer wilt reizen.

Jouw enthousiasme en inzichten in de cursus hebben me enorm aangezet en me het zelfvertrouwen gegeven dat ik er 100% voor mag gaan! – Ingrid

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).