Australië Oceanië

Dwalen door de kleurrijke graffiti lanes van Melbourne

28 mei 2017
graffiti lanes in Melbourne | street art
Laatste update: 23 maart 2018

Een van de hoogtepunten van Melbourne? De kleurrijke graffiti lanes! Overal in het centrum van Melbourne zijn steegjes te vinden met toffe, kleurrijke street art. Verdwaal, ontdek en waan je op plekken in de stad die je normaal links laat liggen. 

Melbourne is net een schatkist vol juwelen. Op elke straathoek is wel weer een hidden gem te vinden. Of dat nu in de vorm van een historisch gebouw is of een gezellige kroeg, in Melbourne vermaak je je prima. Een van die pareltjes? De graffiti lanes in Melbourne! In het centrum zijn talloze steegjes te vinden waar geen stukje muur te vinden is zonder street art. Heel tof is het om gewoon een paar uur door het centrum te dwalen en op zoek te gaan naar deze soms verborgen graffiti lanes. Om je een handje te helpen laat ik je zien welke graffiti lanes in Melbourne je zeker niet moet missen tijdens je zoektocht.

Drewery Lane en Sniders Lane

Vanuit ons hostel beginnen we onze zoektocht naar de graffiti lanes in Melbourne en als eerste komen we terecht in Drewery Lane en Sniders Lane. Niet de steegjes waar nu echt veel graffiti te vinden is, maar het mozaïek van kleurrijke stenen dat op de muren is aangebracht is minstens net zo tof om te zien. Drewery Lane zit er helemaal vol mee. Sniders Lane is maar een heel korte steeg en aan het eind vind je een grote afbeelding van twee halfnaakte vrouwen. Nog een tip: naast dit kunstwerk in Sniders Lane zit echt een heel gezellige bar, Sister Bella. Het valt bijna niet op, maar als je zin hebt om wat te drinken, ga dan daar zeker even langs.

Tattersalls Lane en Stevenson Lane

Via Caledonian Lane lopen we richting Tattersalls Lane en Stevenson Lane. We hebben pech. Hoewel de muren in Caledonian Lane vol zitten met street art, staat de straat zelf ook vol met vrachtwagens om te laden en te lossen. We hebben geen goed zicht. Dan maar door naar de volgende twee straten. Tattersalls Lane en Stevenson Lane waren mijn favoriete steegjes. Sommige graffiti lanes in Melbourne zijn mooi, maar de street art niet bijzonder goed. In deze twee steegjes is dat anders. Hier zijn échte artiesten aan het werk geweest. De foto boven aan dit artikel is hier ook genomen. Tof toch?

Union Lane

Union Lane is een lange, kleurrijke graffiti lane rondom de bijzondere winkelgalerijen in Melbourne. Een contrast? Behoorlijk. Tijdens onze zoektocht naar de graffiti lanes zijn we ook even de luxueuze winkelgalerijen ingedoken om die te bekijken. Een heel andere wereld. Geef mij toch maar de graffiti lanes. Union Lane is een van de langste stegen in Melbourne vol kleurrijke street art. We hebben hier een tijdje rondgedwaald. Als je hier toch bent, bezoek dan ook Centre Place en Degraves Street. Als je goed zoekt kun je hier wat graffiti vinden, maar dit is ook de ideale plaats om even een koffiebreak te houden op een van de geweldige terrasjes op straat.

Hosier Lane

De allerbekendste van alle graffiti lanes is Hosier Lane. Waar we eerder op de dag maar een paar mensen in de steegjes tegenkwamen, stond Hosier Lane ineens vol met fotograferende toeristen. Yes, we waren zeker niet de enige. Ik vrees dat deze steeg in de Lonely Planet staat. Is het ook de mooiste van alle graffiti lanes? Ja, het maakt een goede kans. Sowieso vind je hier de meeste street art van alle graffiti lanes in Melbourne en daarom is het ook niet moeilijk om alles te bekijken zonder dat er een horde toeristen voor je neus staat. Mijn voorkeur blijft wel uitgaan naar Stevenson Lane en Tattersalls Lane.

AC/DC Lane en Duckboard Place

Als laatste dwalen we naar AC/DC Lane en Duckboard Place waar we tijdens een Free Walking Tour ook al even naartoe zijn geweest. As the song says, there is a highway to hell, but this is a laneway to heaven. Let us rock. Met deze woorden werd de AC/DC Lane is 2004 geopend en sindsdien zijn er talloze graffitiartiesten geweest die hier hun kunstwerk hebben achtergelaten. Hier vind je echt een paar prachtige en ook gigantische grote stukken street art. Deze steegjes zijn een goede afsluiting van je dwaaltocht door de graffiti lanes in Melbourne!

Waar zijn de graffiti lanes in Melbourne?

Wil je ook naar de kleurrijke graffiti lanes in Melbourne? Zoals ik al zei: het leukst is om gewoon door de stad te dwalen en maar te zien wat je tegenkomt. Heb je niet zo veel tijd en wil je toch zeker zijn dat je ze kunt vinden? Gebruik dan onderstaande kaart om ze op te zoeken!

graffiti lanes in Melbourne | street art

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Zodra er in een stad street art te vinden is
  • Volgens mij wordt Leeds nog een beetje ondergewaardeerd zei Daan
  • Na twee dagen in Hull doorgebracht te hebben moet ik
  • De reis naar NoordEngeland die we nu aan het maken
  • Hoi vanuit Hull! Vanochtend zijn we met de boot aangekomen
  • TASMANI Tasmani blijft een van mijn favoriete plekken op
  • Hoe tof is dit The Wandering Mind staat in een
  • Afgelopen weekend besloten we om eigenlijk heel spontaan een weekendje