Drie supertoffe bars om niet te missen in Melbourne

Wil je uitgaan in Melbourne? Dan is het vinden van een gezellige bar zo gedaan. Maar de écht leuke bars in Melbourne vind je niet zomaar. Nee, daarvoor moet je verlaten steegjes in of door niet zulke uitnodigende deuren heen. Op het eerste gezicht dan, want deze drie bars in Melbourne zijn zeker het zoeken waard!

Section 8

27-29 Tattersalls Lane
Als je op zoek bent naar toffe bars in Melbourne om even een break te houden tijdens het bezoeken van de graffiti lanes in Melbourne, dan zit je sowieso bij Section 8 helemaal goed. Deze buitenbar is omgeven door street art en bevindt zich midden in een van de leukste graffitisteegjes die je in het centrum van Melbourne kunt vinden.

Bestaande uit zeecontainers, pallets, olievaten en een overkapping, is deze bar zelf al een creatie op zich. Ook in de herfst kun je prima vertoeven in deze artistieke uitspatting: warmtelampen houden je lekker warm terwijl je geniet van een dampende kop koffie of een uniek biertje. Kleine hapjes eten staan ook op het menu.

Een uniekere plek zul je niet snel vinden in Melbourne en onder alle bars in Melbourne is het zeker een must visit. Alleen moet je even weten waar deze bar zit. Je loopt er snel voorbij als je alleen in de hoofdstraten van de stad blijft hangen. Combineer het daarom met een bezoekje aan de graffiti lanes, vergaap je aan de prachtige kunstwerken in Tattersalls Lane en Stevenson Lane en geniet in de bar! Section 8 is dagelijks geopend vanaf 10 uur en in het weekend vanaf 12 uur.

Sister Bella

22 Drewery Place
Als je nog nooit van deze bar hebt gehoord, ga je hem echt niet vinden. Verscholen aan het eind van een verlaten steegje, waar in het begin alleen eenzaam een verwijzing hangt naar een ‘winkel voor volwassenen’, ligt Sister Bella, mijn favoriete bar van de bars in Melbourne die we bezocht hebben. Bij binnenkomst zie je een heel kleine zithoek, met schommelbank, maar zodra je de trap op gaat kom je in het knusse café terecht.

Op elk tafeltje staat een klassiek spel, waar de bezoekers gretig gebruik van maken. De muziek is een beetje fout en doet denken aan de jaren ’90, maar later op de avond stappen ze over naar meer klassieke hits. Je kunt kiezen uit een zitplek vlak bij de bar of gebruikmaken van een knusse zithoek omgeven door lichtjes, kunstwerken en andere vrolijke prullaria.

Sister Bella is ook duidelijk een favoriet onder Melbournse studenten. Het bier is voor Australië belachelijk goedkoop ($ 10,- voor een jug van 1.1 liter), er hangt echt een supergezellige en relaxte huiskamersfeer en binnen no time zijn alle tafeltjes bezet. Sister Bella is geopend vanaf 16.30 uur en op zondag vanaf 16.00 uur.

Bartronica

335 Flinders Lane
Alsof je een stap terugzet in de tijd, zo voelt het als je Bartronica binnenkomt. Geïnspireerd door de oude spelcomputers uit de jaren ’80/’90 lijkt het net alsof je zelf in een digitaal spel uit de vorige eeuw bent beland. Waar je ook kijkt word je omgeven door de eerste versies van Nintendo, Playstation en flipperkasten. Een gevoel van ‘o ja, dat bestond ook nog!’ zal vaak over je heen vallen in deze arcadebar.

Eerlijk is eerlijk, de ingang van Bartronica ziet er niet heel uitnodigend uit en je verwacht een of andere louge tent aan te treffen. Daar is niets van waar. Het hele café ziet er hip uit, aan de prachtig uitziende bar worden alleen bieren van kleine brouwerijen verkocht en dit café is zeker een favoriet onder gameliefhebbers en locals.

Met je wisselgeld kun je een gokje wagen en deze historische spellen weer een keer spelen. Of neem gewoon plaats aan een van de zitplekken en geniet van de fanatieke spelers om je heen. Je moet wel een beetje tegen geluid kunnen, want de vrolijke bliepjes die bij de games horen, klinken overal door het café heen. Bartronica is op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag geopend vanaf 15.00 uur en op vrijdag en zaterdag om 12.00 uur.

bars in Melbournebars in Melbournebars in Melbournebars in Melbourne

Over de auteur

Lees meer

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hi! Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Dit combineer ik graag met ondernemen. Op mijn reisblog lees je daarom niet alleen tips over reizen, bestemmingen en budgetten, maar ook over werken op reis.

LEES MEER

Laatste blogposts

Geniet van korting op je volgende reis:

Scroll to Top