Lopen langs de oceaan: de Bondi to Coogee Walk

Bondi to Coogee

Het kan niet anders dan dat er in Australië waanzinnige wandelroutes te vinden zijn. De eerste die wij liepen, de Bondi to Coogee Walk, was in elk geval fantastisch. Niet lang, makkelijk te lopen en ondertussen geniet je van het prachtige uitzicht. Loop langs de indrukwekkende rotsen, zie de mooiste dieren en geniet van een luie middag op het wereldberoemde Bondi Beach.

Coogee Bay

Wij besloten om de route in tegenovergestelde richting te lopen, omdat we aan het einde graag wilden relaxen op Bondi Beach. Het maakt uiteindelijk toch niet uit welke kant je op gaat, want beide stranden zijn hartstikke makkelijk te bereiken. Als je ook in Coogee wilt beginnen en je vanuit het centrum van Sydney komt, pak dan gewoon de trein naar Bondi Junction (blauwe lijn) en vanaf daar de bus naar Eastgardens (bus 353). De reis duurt ongeveer 30 tot 50 minuten, afhankelijk waar in Sydney je vandaan komt natuurlijk. Stop bij Arden Street en, nou ja, je kunt het eigenlijk ook niet missen. Kijk naar links en ineens zie je het strand in plaats van huizen. Yes! Met allemaal mensen, groen, een prachtig blauwe oceaan en wat kliffen. Geen verkeerd punt om te beginnen!
Bondi to Coogee Coogee BeachBondi to Coogee wildlife bird

Gordon’s Bay

Vanaf Coogee Bay loop je de kliffen aan je linkerhand op om de route naar het volgende strand te volgen: Gordon’s Bay. Je ziet ook direct waarom je tijdens de route genoeg borden tegenkomt die je waarschuwen om niet te ver de rotsen op te lopen. Gigantische rotspartijen zijn ooit de zee in gestort en dat kan zomaar weer gebeuren. Wat een lawaai zal dat hebben gemaakt! Maar het is wel enorm indrukwekkend om te zien. De rotsen waarop je loopt zijn sowieso mooi om te zien. De natuur heeft hier flink zijn best gedaan.

Na een tijdje kom je aan bij Gordon’s Bay. Dit was voor mij echt mijn favoriet van de hele route. Het is een kleine baai, die omringd wordt door imposante rotsen, mooie planten en bomen en het water ziet er fantastisch blauw uit. Hier had ik mij echt uren kunnen vermaken.
Bondi to Coogee rock viewBondi to CoogeeBondi to Coogee Gordon's Bay

Clovelly Pool

Na Gordon’s Bay volg je het pad verder naar de volgende baai. Yes, de hele route bestaat alleen maar uit verschillende baaitjes. En allemaal zien ze er anders uit. De een is omgeven door rotsen terwijl andere baaitjes simpelweg uit zandstranden bestaan waar je lekker kunt liggen voor een tijd. Bij Clovelly Pool ligt er een zwembad naast de baai. Ik vraag me nog steeds af waarom je een zwembad náást de oceaan wilt bouwen, maar ik kan mij voorstellen dat dat gedaan is vanwege de haaien die er zwemmen of vanwege de temperatuur van het water. Maak jezelf maar geen illusies, het water was slechts rond de 17 graden toen wij er waren. Wij besloten dus dan ook om niet het water in te gaan. Veel anderen waren wel dapper genoeg om een sprong te wagen. Misschien was het water ook zo koud doordat het net lente was, en wordt de temperatuur in de zomer beter.
Bondi to Coogee Clovelly PoolBondi to Coogee cliffs

Waverley Cemetery

Dit was een verrassend deel van de route om eerlijk te zijn, want ineens liepen we tussen de grafstenen. Eh, ja, een begraafplaats is onderdeel van de route. Nou ja, ik denk dat er voor de mensen die er liggen ergere plekken zijn om begraven te worden. De meeste graven kwamen uit de 19e en 20e eeuw en ik denk ook niet dat ze deze begraafplaats nog echt gebruiken, buiten de familiegraven om dan. Normaal gesproken loopt er een pad dat je onderlangs kunt volgen, maar dat was gesloten nadat het maanden eerder is beschadigd door hoge golven. Je kunt er op dit moment voor kiezen om een pad bovenlangs te nemen of over de begraafplaats zelf te lopen.
Bondi to Coogee flowerWaverley Cemetery Bondi to Coogee

En dan naar Bondi Beach

Na Waverley Cemetery kom je nog een paar mooie plekken tegen (Nelson Bay, Dixon’s Bay, Marks Park) voordat je bij Bondi Beach aankomt. Het is uiteindelijk maar een korte route van 6 kilometer dat soms wat omhoog en omlaag loopt. Wat ook handig is om te weten: tijdens de zomer is het misschien niet slim om deze route te lopen vanwege de warmte. Je vindt bijna geen schaduw tijdens het lopen. Wel kun je natuurlijk ergens een verfrissende duik nemen in de zee.

De rest van de route was net zo prachtig als het eerste deel en we werden verrast door waanzinnige rotspartijen, prachtige vogels en, misschien wel het tofste van heel de route: walvissen! Yes, we zagen wat walvissen rondspringen in de oceaan. Ik had ze nog nooit in het wild gezien en had ook echt niet verwacht dat ze zo dicht bij de kust zouden zwemmen. Maar als je tijdens het lopen water omhoog ziet springen, neem dan zeker even een kijkje. Het zou zomaar een walvis kunnen zijn of een dolfijn (of een haai, je weet het nooit). En dan, aan het einde van de route, popt ineens het wereldberoemde Bondi Beach op. Tijd voor een duik!
Bondi to Coogee ViewBondi to Coogee WhaleBondi to Coogee viewBondi to Coogee rocksBondi to Coogee KookaburraBondi to Coogee Bondi Beach
Bondi to Coogee Walk

Leef ook als digital nomad!

Wil je  alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je een locatie-onafhankelijk leven voor jezelf creëert. Vol vrijheid en avontuur!

Laat je verder inspireren!

4 thoughts on “Lopen langs de oceaan: de Bondi to Coogee Walk”

  1. Oeh, dat was echt een van mijn favoriete dingen om te doen in Sydney, die kust is zo mooi! Jullie hebben wel wat beter weer gehad, bij mij waren het donkergrijze wolken ;)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Werk locatie-onafhankelijk en voel je vrij!‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken. Nu voor slechts € 79,-! (excl. btw)*

*Prijs geldig tot 1 oktober 2023

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).