Beste reistijd voor een reis naar Botswana

Een rondreis Botswana biedt een onvergetelijke ervaring met zijn ongerepte natuur, wilde dieren en rijke cultuur. Het land kent twee hoofdseizoenen, namelijk het droge en het natte seizoen. De beste periode om Botswana te bezoeken hangt af van wat je wilt doen. Voor safari’s en het spotten van wilde dieren is de droge tijd, van mei tot oktober, ideaal. De dieren verzamelen zich dan rond de overgebleven waterbronnen, wat het makkelijker maakt om ze te zien. Het landschap is minder dicht, waardoor je verder kunt kijken. De temperaturen zijn overdag aangenaam, maar het kan ‘s nachts koud zijn, dus goede voorbereiding is essentieel. Reizen in deze periode vereist planning, want het is het hoogseizoen. 

Chobe National Park

Chobe National Park staat bekend om zijn grote populatie olifanten en is een must-see tijdens je bezoek aan Botswana. Het park biedt niet alleen een thuis aan duizenden olifanten maar ook aan leeuwen, luipaarden en een grote verscheidenheid aan vogels. Een boottocht op de Chobe rivier geeft je de kans om van dichtbij kennis te maken met het leven in en rond het water. Je ziet er vaak olifanten baden en spelende nijlpaarden. Safari’s in Chobe laten je de natuurlijke schoonheid van Afrika zien op een manier die je nergens anders vindt. Het park is het hele jaar door toegankelijk, maar de beste tijd voor een bezoek is tijdens de droge maanden wanneer dieren zich verzamelen rond de rivier. 

Okavango Delta

De Okavango Delta is een uniek natuurfenomeen en wordt beschouwd als een van de zeven natuurwonderen van Afrika. Het is een immense binnendelta die niet uitmondt in zee, maar in de Kalahariwoestijn verdwijnt. Het zorgt voor een rijke biodiversiteit en een paradijs voor dieren in het droge seizoen. Een mokoro-tocht, een traditionele kano, laat je de delta op een bijzondere manier ervaren. Je glijdt stilletjes door het water, omgeven door een overvloed aan vogels, nijlpaarden en soms zelfs olifanten langs de oevers. Organisaties zoals Van Verre bieden reizen aan die je meenemen naar het hart van de delta, waar je kunt kamperen op afgelegen eilanden en wakker wordt met de geluiden van de natuur. 

De Makgadikgadi Pannen

De Makgadikgadi Pannen zijn een van de grootste zoutvlaktes ter wereld en bieden een landschap dat je nergens anders op aarde vindt. Na regenval verandert dit droge, zilte landschap in een leefgebied voor trekvogels en nieuw leven. Het is een plek waar je de absolute stilte kunt ervaren en waar de horizon oneindig lijkt. Nachten doorbrengen onder de sterrenhemel hier is een magische ervaring. De zoutpannen bezoeken biedt een contrast met de rest van Botswana en laat de diversiteit van het landschap zien. Het is een bestemming die zorgt voor bezinning en die een diepe indruk achterlaat.

Nieuwe ervaringen op reis

Zo kun je in een reis een hoop nieuwe ervaringen opdoen en genieten van unieke fenomenen en wereldwonderen waar je misschien nog nooit van gehoord hebt, maar welke je zeker niet had willen missen. Plan de reis goed, zodat je op het juiste moment naar het buitenland gaat en je alle juiste omstandigheden treft, zodat je reis optimaal verloopt.

Dit artikel betreft een samenwerking. Lees meer over samenwerken met The Wandering Mind.

Leef ook als digital nomad!

Wil je alle vrijheid hebben om te werken en te leven waar jij dat wil? Download dan mijn gratis e-book en leer in 6 stappen hoe je begint met locatie-onafhankelijk werken.

Cover gratis e-book locatie-onafhankelijk werken

Laat je verder inspireren

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mijn naam is Danique en reizen is wat ik het allerliefste doe! Daarom heb ik er ook voor gekozen om locatie-onafhankelijk te ondernemen. Ik help jou ook om meer vrijheid en avontuur in je leven te creëren.

OVER DANIQUE

Volg mijn cursus

Leer in de online cursus ‘Digital Nomad Life‘ hoe je overal ter wereld je geld kunt verdienen en een lifestyle als digital nomad creëert. Een praktische cursus voor iedereen die locatie-onafhankelijk wilt werken en meer wilt reizen.

Jouw enthousiasme en inzichten in de cursus hebben me enorm aangezet en me het zelfvertrouwen gegeven dat ik er 100% voor mag gaan! – Ingrid

Bestel mijn boek

‘Superspannend verhaal voor avontuurlijke meiden!’ – MeidenMagazine

Laatste blogposts

Scroll to Top

Ben jij er klaar voor om te werken als digital nomad?

Doe dan mee aan de online cursus 'Leer locatie-onafhankelijk werken'. Reis meer, geniet meer en voel je vrij! Nu voor de pilotprijs van slechts € 79,- (excl. btw).