Over Danique

Vrouw die over wit strand in Filipijnen loopt.

Welkom! Wat tof dat je mij online gevonden hebt! Mijn naam is Danique (29) en samen met mijn vriend Daan (32) reis ik voor onbepaalde tijd over de wereld.

Wij hebben geen vaste ‘thuis’ meer, werken allebei als digital nomad en genieten daardoor van al het moois dat de wereld te bieden heeft. Op mijn reisblog The Wandering Mind wil ik jou ook graag inspireren om te reizen, te ondernemen en te genieten van het leven. 

Zo begon ik met reizen…

Mijn verhaal begint in 2014, toen ik voor het eerst helemaal alleen voor een week naar Spanje ging. Dit vond ik ZO tof dat ik al snel voor zes maanden solo gingen backpacken door Zuidoost-Azië en Noord-Amerika. Eenmaal terug in Nederland kon ik mijn draai niet meer vinden. Wat was ik rusteloos en wat wilde ik graag verder de wereld ontdekken! Ik besloot dat ik van het reizen mijn leven wilde maken en maakte wéér plannen om weg te gaan. 

En toen kwam ik mijn vriend Daan in Nederland tegen, precies op het moment dat hij terugkwam van een reis door Costa Rica. Én net zijn huis en baan had opgezegd om voor een tijd naar Australië en de rest van de wereld te trekken. Niet het meest handige moment om elkaar tegen te komen, maar we besloten er samen voor te gaan. We zegden alles op en in september 2016 stapten we samen met een enkeltje op het vliegtuig naar de andere kant van de wereld. 

Inmiddels leven we al bijna drie jaar als nomad, waarbij we onder andere naar Australië, Nieuw-Zeeland, Nepal en Zuidoost-Azië zijn geweest. Onze favoriete manier van reizen? Met onze backpacks op onze rug en lekker op ons gemak. Rustig reizen, en daarbij omringd worden door adembenemende natuur en interessante culturen. Ons favoriete land tot nu toe: Nepal en Nieuw-Zeeland. 

… en zo begon het ondernemen

Voor we op reis gingen, werkte ik al ruim drie jaar als freelance redacteur en corrector. Nu was het voordeel daarvan dat ik heel simpel mijn werk mee kon nemen op reis! Toch besloten we in Australië ook fysiek onze handen uit de mouwen te steken, en werkten we in een wijnfabriek en op een boerderij. Daan werkte in Nieuw-Zeeland nog voor een aantal maanden in een toprestaurant in Auckland, voor we allebei besloten om fulltime te ondernemen. Ik ging mij richten op mijn contentbureau voor de reisbranche, terwijl Daan zijn reiswebshop Needs To Travel startte. Op deze manier combineren we het werken met het reizen.

We hebben in de tussentijd dus op veel verschillende manieren gereisd en geleefd, en alles is op zijn eigen manier weer een avontuur geweest. Op The Wandering Mind hoop ik jou ook te inspireren om vooral je dromen na te jagen en lekker te genieten van het leven.

 • Reply
  Vincent
  22 september 2014 at 15:10

  superzzzzz

 • Reply
  Kirsten | Travelaar.nl
  12 oktober 2014 at 17:09

  Super leuk! Wat een gaaf vooruitzicht :D Ik weet nog hartstikke goed dat wij met onze voorbereidingen bezig waren.. Allemaal erg spannend, maar super leuk! Voorpret! Alvast heel veel plezier en als je vragen hebt over bepaalde bestemmingen weet je ons te vinden! ;) Wij zijn in 2013/2014 in Thailand, Cambodja, Maleisie, Sri Lanka, Nepal, Singapore, Taiwan en Hong Kong geweest.. Een tijd die we nooit zullen vergeten!

 • Reply
  Jacomijn
  2 november 2014 at 20:25

  Hoi, leuke plannen!!
  Ik heb ook redelijk wat gereisd in Azie! Heerlijk!
  6 maand ongeveer en heb Vietnam, Laos, Cambodja, Myanmar, Maleisie, Fillipijnen en Koh Tao van Thailand en Sumatra, Java en Bali van Indonesië gezien!

  Heel veel plezier alleen al met de voorbereidingen en daarna met het daadwerkelijke avontuur!!

  Groetjes Jacomijn

  • Reply
   Danique
   23 november 2014 at 10:20

   Dank je wel, Jacomijn! Leuk om te lezen dat je ongeveer hetzelfde hebt gedaan als ik van plan ben om te gaan doen. Ben heel benieuwd!

 • Reply
  Ester
  16 september 2015 at 16:29

  Wat een lange reis heb je gemaakt, heel gaaf!

 • Reply
  Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  4 november 2015 at 18:22

  Hoi Danique, je bent genomineerd voor de Liebster award!
  http://www.wegvanhetnoorden.nl/unitedstates/liebster-award/

 • Reply
  De reiziger
  4 februari 2018 at 15:37

  Erg leuk en ga zo door, wij reizen al 15 jaar en bevalt ons goed…

  • Reply
   Danique
   7 februari 2018 at 17:18

   Wat tof en bedankt!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Zodra er in een stad street art te vinden is
 • Volgens mij wordt Leeds nog een beetje ondergewaardeerd zei Daan
 • Na twee dagen in Hull doorgebracht te hebben moet ik
 • De reis naar NoordEngeland die we nu aan het maken
 • Hoi vanuit Hull! Vanochtend zijn we met de boot aangekomen
 • TASMANI Tasmani blijft een van mijn favoriete plekken op
 • Hoe tof is dit The Wandering Mind staat in een
 • Afgelopen weekend besloten we om eigenlijk heel spontaan een weekendje