Over Danique

Vrouw achter laptop als digital nomad.

Hi there! 

Ik ben Danique (29) en ik vind het supertof dat je op The Wandering Mind terecht bent gekomen. Mijn reisblog waar ik al mijn reistips deel over bestemmingen waar ik de afgelopen jaren ben geweest.

Sinds 2014 speelt reizen een enorm belangrijke rol in mijn leven. Ik ging toen voor het eerst in mijn eentje een week naar Spanje toe en ik vond dat ZO spannend. De zenuwen gierden door mijn lichaam heen toen ik alleen op dat vliegtuig stapte. Om vervolgens de tijd van mijn leven te hebben onder de Spaanse zon. Ik vond het zo’n geweldige week dat ik al snel zes maanden solo ging backpacken door Zuidoost-Azië en Noord-Amerika. Wat was dat een fantastische keuze.

Eenmaal terug in Nederland kon ik mijn draai niet meer vinden. Wat was ik rusteloos en wat wilde ik graag nog verder de wereld ontdekken #millennial! Ik besloot dat reizen gewoon een onderdeel van mijn leven moest worden en maakte wéér plannen om weg te gaan.

Alleen stapte ik deze keer niet alleen in het vliegtuig. Vijf maanden daarvoor was ik mijn vriend Daan tegengekomen, precies op het moment dat hij terugkwam van zijn reis door Costa Rica. En op het moment dat hij zijn huis te koop had gezet om voor onbepaalde tijd naar Australië en de rest van de wereld te trekken. Een en een is twee. En zo vlogen we samen naar de andere kant van de wereld.

Uiteindelijk hebben we 2,5 jaar over de wereld gereisd voor we in maart 2019 terugkwamen. We hadden geen ‘vaste’ thuis meer. Werkten op reis ter plekke en als digital nomads vanachter onze laptops. Onze favoriete manier van reizen? Met onze backpacks op onze rug en lekker op ons gemak. Rustig reizen, en daarbij omringd worden door adembenemende natuur en interessante culturen. Onze favoriete landen tot nu toe: Nepal en Nieuw-Zeeland.

Reizen doen we nog steeds het allerliefste. Maar het ronddwalen van land naar land en familie en vrienden moeten missen werd toch zwaarder. Daarom hebben we nu weer een eigen appartement, zodat we altijd op reis kunnen gaan en weer naar huis als we dat willen. We missen het rondreizende leven enorm, maar hebben juist door het reizen geleerd dat we altijd het leven kunnen leven dat we willen leven.

Op mijn reisblog The Wandering Mind wil ik JOU ook inspireren om te reizen, te ondernemen en vooral te genieten van het leven.

#funfacts

 • Ik heb een eigen bedrijf (Digital Roadmap) waarin ik andere ondernemers leer hoe ze beter vindbaar in Google worden door ze te helpen met hun contentstrategie en SEO.
 • Mijn favoriete plekken op de wereld zijn Pokhara (Nepal), Koh Lanta (Thailand) en zo’n beetje heel Nieuw-Zeeland.
 • Wij leefden en werkten in Australië en Nieuw-Zeeland vanuit een busje.
 • Ik ben geboren in Den Helder, heb gewoond in Leeuwarden, Haarlem en Den Haag, maar voel mij helemaal thuis in het zuiden van het land.
 • Ik ben afgestudeerd als redacteur en heb aan honderden boeken meegewerkt.
 • Ooit vertrekken wij weer naar het buitenland, maar hoe en wat? Nog geen idee!
 • Mooiste reismoment: Aankomen bij de Annapurna Base Camp na een meerdaagse trektocht door de Himalaya in Nepal!
 • Vervelendste reismoment: Een busongeluk in het noorden van Laos waardoor we terug naar Nederland moesten keren.

Wil je op de hoogte blijven van mijn reisavonturen en The Wandering Mind? Volg mij dan ook op Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest of stuur mij een e-mail.

 • Reply
  Vincent
  22 september 2014 at 15:10

  superzzzzz

 • Reply
  Kirsten | Travelaar.nl
  12 oktober 2014 at 17:09

  Super leuk! Wat een gaaf vooruitzicht :D Ik weet nog hartstikke goed dat wij met onze voorbereidingen bezig waren.. Allemaal erg spannend, maar super leuk! Voorpret! Alvast heel veel plezier en als je vragen hebt over bepaalde bestemmingen weet je ons te vinden! ;) Wij zijn in 2013/2014 in Thailand, Cambodja, Maleisie, Sri Lanka, Nepal, Singapore, Taiwan en Hong Kong geweest.. Een tijd die we nooit zullen vergeten!

 • Reply
  Jacomijn
  2 november 2014 at 20:25

  Hoi, leuke plannen!!
  Ik heb ook redelijk wat gereisd in Azie! Heerlijk!
  6 maand ongeveer en heb Vietnam, Laos, Cambodja, Myanmar, Maleisie, Fillipijnen en Koh Tao van Thailand en Sumatra, Java en Bali van Indonesië gezien!

  Heel veel plezier alleen al met de voorbereidingen en daarna met het daadwerkelijke avontuur!!

  Groetjes Jacomijn

  • Reply
   Danique
   23 november 2014 at 10:20

   Dank je wel, Jacomijn! Leuk om te lezen dat je ongeveer hetzelfde hebt gedaan als ik van plan ben om te gaan doen. Ben heel benieuwd!

 • Reply
  Ester
  16 september 2015 at 16:29

  Wat een lange reis heb je gemaakt, heel gaaf!

 • Reply
  Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  4 november 2015 at 18:22

  Hoi Danique, je bent genomineerd voor de Liebster award!
  http://www.wegvanhetnoorden.nl/unitedstates/liebster-award/

 • Reply
  De reiziger
  4 februari 2018 at 15:37

  Erg leuk en ga zo door, wij reizen al 15 jaar en bevalt ons goed…

  • Reply
   Danique
   7 februari 2018 at 17:18

   Wat tof en bedankt!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.