About

Hi! Wij zijn Danique en Daan. In 2014 kreeg het reisvirus mij (Danique) te pakken en sindsdien is hij nooit meer weggegaan… Dus sinds die tijd probeer ik zoveel mogelijk rond te reizen. Wat begon met een korte soloreis naar Spanje, eindigde in een backpacktrip van zes maanden door Zuidoost-Azië en Noord-Amerika, enkele stedentrips, en nu reizen we samen voor onbepaalde tijd over de wereld.

In 2016 leerden we elkaar kennen, precies op het moment dat Daan terugkwam van een reis door Costa Rica en zijn huis en baan op had gezegd om voor een tijd naar Australië en de rest van de wereld te trekken. Niet het meest handige moment en voor veel mensen zou het hier stoppen, maar wij besloten juist om er samen voor te gaan. Ik zei mijn appartement ook vaarwel, nam wél mijn werk als freelance copywriter mee en samen stapten we met een enkeltje op het vliegtuig naar de andere kant van de wereld.

Bijna elf maanden reisden en werkten we in Australië, en bezochten we Singapore, Bali, Zuid-Thailand en Maleisië, om voor twee maanden in de zomer terug naar Nederland te keren. Vanaf oktober reizen wij weer verder, naar onder andere Nepal en Nieuw-Zeeland. Een nieuwe reis, waarbij we niet alleen naar de landen kijken waar we graag naartoe willen, maar vooral ook naar de ervaringen die we willen opdoen.

The Wandering Mind

Met The Wandering Mind willen we iedereen ervan overtuigen om vooral ook de wereld te ontdekken, te genieten van het leven en het reizen, los te breken van gewoontes en je dromen na te jagen. Wij hebben ons geluk in het reizen gevonden, voor jou ligt dat geluk misschien wel heel ergens anders. Daarom is The Wandering Mind niet alleen een (informatieve) reisblog, maar spelen we ook in op een stukje mindfulness, zij het gecombineerd met reizen. En we laten regelmatig wat van ons horen in onze reisdagboeken en -films.

Wie doet wat

Het grote verschil tussen ons: de een houdt heel veel van letters, de ander zeker niet. Daarom worden de artikelen op The Wandering Mind geschreven door Danique. Gelukkig houdt de ander dan weer heel veel van beeld, dus worden alle reisfilms gemaakt door Daan. Foto’s op het land maakt Danique weer, Daan de foto’s vanuit de lucht. Duidelijk, toch?

Waar we zijn geweest:

Australië – België – Cambodja – Costa Rica – Curaçao – Duitsland – Egypte – Engeland – Frankrijk – Griekenland – Hongarije – Indonesië – Ierland – Italië – Laos – Luxemburg – Maleisië – Mexico – Myanmar – Nederland – Noorwegen – Oostenrijk – Panama – Polen – Portugal – Schotland – Singapore – Slovenië – Spanje – Thailand – Tsjechië – Turkije – Verenigde Staten – Vietnam – Zweden – Zwitserland

Ga met ons mee op deze reis. Laat ons je meenemen naar andere landen. Naar andere culturen. Naar de meest fantastische plekken waar jij ook naartoe kunt gaan. Laat ons je overtuigen niet bang te zijn voor de wereld. Je bent sterk genoeg om de wereld aan te kunnen. Laat ons je inspireren door onze reisdagboeken en -films. Op een reis zonder einddatum. Laat ons je helpen jezelf te leren kennen, je krachten en je dromen, en je dromen realiteit te laten worden. Waar te wereld je ook bent. De weg is eindeloos, het leven niet. Laten we er samen voor gaan.

 • Reply
  Vincent
  22 september 2014 at 15:10

  superzzzzz

 • Reply
  Kirsten | Travelaar.nl
  12 oktober 2014 at 17:09

  Super leuk! Wat een gaaf vooruitzicht :D Ik weet nog hartstikke goed dat wij met onze voorbereidingen bezig waren.. Allemaal erg spannend, maar super leuk! Voorpret! Alvast heel veel plezier en als je vragen hebt over bepaalde bestemmingen weet je ons te vinden! ;) Wij zijn in 2013/2014 in Thailand, Cambodja, Maleisie, Sri Lanka, Nepal, Singapore, Taiwan en Hong Kong geweest.. Een tijd die we nooit zullen vergeten!

 • Reply
  Jacomijn
  2 november 2014 at 20:25

  Hoi, leuke plannen!!
  Ik heb ook redelijk wat gereisd in Azie! Heerlijk!
  6 maand ongeveer en heb Vietnam, Laos, Cambodja, Myanmar, Maleisie, Fillipijnen en Koh Tao van Thailand en Sumatra, Java en Bali van Indonesië gezien!

  Heel veel plezier alleen al met de voorbereidingen en daarna met het daadwerkelijke avontuur!!

  Groetjes Jacomijn

  • Reply
   Danique
   23 november 2014 at 10:20

   Dank je wel, Jacomijn! Leuk om te lezen dat je ongeveer hetzelfde hebt gedaan als ik van plan ben om te gaan doen. Ben heel benieuwd!

 • Reply
  Ester
  16 september 2015 at 16:29

  Wat een lange reis heb je gemaakt, heel gaaf!

 • Reply
  Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  4 november 2015 at 18:22

  Hoi Danique, je bent genomineerd voor de Liebster award!
  http://www.wegvanhetnoorden.nl/unitedstates/liebster-award/

 • Reply
  De reiziger
  4 februari 2018 at 15:37

  Erg leuk en ga zo door, wij reizen al 15 jaar en bevalt ons goed…

  • Reply
   Danique
   7 februari 2018 at 17:18

   Wat tof en bedankt!

Leave a Reply

 • If it comes down to traveling 2017 was a fantastic
 • A mind stretched by new experiences can never go back
 • Sorry but not sorry for currently not posting that many
 • Do you want to read more about our hike to
 • Have you already read our first hike diary about our
 • Curious how our hike to the Annapurna Base Camp was?
 • We made it to the Annapurna Base Camp! The first
 • Tomorrow we will start our hike to the Annapurna Basecamp