Over Daan & Danique

Namasté! Wat tof dat je ons online gevonden hebt. Wij zijn Daan (32) en Danique (28), een Nederlands digital nomad stel dat sinds 2016 voor onbepaalde tijd de wereld over reist. 

Over ons

Ons verhaal begint in 2014 toen ik (Danique) het reisvirus te pakken kreeg en nooit meer kwijtraakte. Wat begon met een korte soloreis van een week naar Spanje, eindigde in een backpacktrip van zes maanden door Zuidoost-Azië en Noord-Amerika. Eenmaal terug in Nederland kon ik mijn draai niet meer vinden. Wat was ik rusteloos en wat wilde ik graag ontdekken! Ik besloot dat ik van reizen mijn leven wilde maken en maakte plannen om wéér weg te gaan. 

En toen kwam ik Daan tegen, precies op het moment dat hij terugkwam van een reis door Costa Rica en zijn huis en baan had opgezegd om voor een tijd naar Australië en de rest van de wereld te trekken. Niet het meest handige moment en voor veel mensen zou het hier stoppen, maar wij besloten juist om er samen voor te gaan. Ik zei mijn appartement ook vaarwel, nam wél mijn werk als freelance tekstschrijver en corrector mee en samen stapten we in september 2016 met een enkeltje op het vliegtuig naar de andere kant van de wereld.

Inmiddels zijn we ruim twee jaar aan het reizen waarbij we onder andere naar Australië, Nepal en Zuidoost-Azië zijn geweest. Op dit moment (september 2018) zijn wij op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Onze favoriete manier van reizen? Met zo min mogelijk spullen en zo weinig mogelijk geld. Oftewel backpacken. De natuur en cultuur is waar we het voor doen en het liefst gaan we naar de bergen, de oceaan of de jungle. Hier in Nieuw-Zeeland reizen wij rond in een eigen busje om zo elke uithoek te kunnen ontdekken. Ons favoriete land tot nu toe: Nepal.

Twee jaar reizen

The Wandering Mind

The Wandering Mind is een reisblog met een focus op bewuste backpackers en reizigers die voor onbepaalde tijd de wereld willen ontdekken (als digital nomad). Al sinds de eerste keer dat ik alleen ging reizen wilde ik graag mijn verhalen kwijt op een reisblog. Ik hou van reizen. Ik hou van schrijven. En ik hou van fotografie. Dus hoe die drie beter te combineren dan op een reisblog?

Sinds 1 januari 2017 staat The Wandering Mind online en schrijf ik over de tofste bestemmingen, hoe het is om te reizen, backpacktips en onze persoonlijke ervaringen. Door de tijd heen is de focus steeds meer komen te liggen op het reizen voor onbepaalde tijd en backpacken. Daarbij komt kijken dat we nogal nuchtere Nederlanders zijn. We houden van mooie plaatjes en bestemmingen, maar niet van fake en onbetrouwbare info. We doen het reizen niet mooier voor dan het is.

Reizen als digital nomad

Waar we eerst onze reis begonnen met werken in Australië, hebben we er inmiddels voor gekozen om rond te trekken als digital nomad. Zelf werk ik sinds 2013 als freelance tekstschrijver en corrector, dus had ik het geluk mijn werk te kunnen blijven doen. Tegenwoordig heb ik mijn eigen contentbureau Fernweh Media waarbij ik content creëer voor de reisbranche. Ben je op zoek naar een (reis)blogger voor jouw bedrijf? Of iemand die jouw social media-bereik kan vergroten? Neem dan contact met mij op. Daan is eigenaar van de reiswebshop Needs To Travel waarin hij de tofste reisaccessoires en reiscadeaus verkoopt. Neem zeker even een kijkje!

 • Reply
  Vincent
  22 september 2014 at 15:10

  superzzzzz

 • Reply
  Kirsten | Travelaar.nl
  12 oktober 2014 at 17:09

  Super leuk! Wat een gaaf vooruitzicht :D Ik weet nog hartstikke goed dat wij met onze voorbereidingen bezig waren.. Allemaal erg spannend, maar super leuk! Voorpret! Alvast heel veel plezier en als je vragen hebt over bepaalde bestemmingen weet je ons te vinden! ;) Wij zijn in 2013/2014 in Thailand, Cambodja, Maleisie, Sri Lanka, Nepal, Singapore, Taiwan en Hong Kong geweest.. Een tijd die we nooit zullen vergeten!

 • Reply
  Jacomijn
  2 november 2014 at 20:25

  Hoi, leuke plannen!!
  Ik heb ook redelijk wat gereisd in Azie! Heerlijk!
  6 maand ongeveer en heb Vietnam, Laos, Cambodja, Myanmar, Maleisie, Fillipijnen en Koh Tao van Thailand en Sumatra, Java en Bali van Indonesië gezien!

  Heel veel plezier alleen al met de voorbereidingen en daarna met het daadwerkelijke avontuur!!

  Groetjes Jacomijn

  • Reply
   Danique
   23 november 2014 at 10:20

   Dank je wel, Jacomijn! Leuk om te lezen dat je ongeveer hetzelfde hebt gedaan als ik van plan ben om te gaan doen. Ben heel benieuwd!

 • Reply
  Ester
  16 september 2015 at 16:29

  Wat een lange reis heb je gemaakt, heel gaaf!

 • Reply
  Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  4 november 2015 at 18:22

  Hoi Danique, je bent genomineerd voor de Liebster award!
  http://www.wegvanhetnoorden.nl/unitedstates/liebster-award/

 • Reply
  De reiziger
  4 februari 2018 at 15:37

  Erg leuk en ga zo door, wij reizen al 15 jaar en bevalt ons goed…

  • Reply
   Danique
   7 februari 2018 at 17:18

   Wat tof en bedankt!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Onze reis door NieuwZeeland sloten we af in Christchurch en
 • We hebben het echt geweldig naar onze zin op Koh
 • Het is nog maar een maand geleden dat wij rondliepen
 • NieuwZeeland is echt het land van de watervallen Inmiddels hebben
 • Kijk deze schattige vogels nou! Dit is de kea wereldwijd
 • Vandaag plaatste ik een blogpost over wat reismoe is en
 • Alsof je langs de jungle rijdt die westkust van NieuwZeeland
 • Je moet er even 17 kikometer heen en terug voor