Europa Travel Travel Diary Verenigd Koninkrijk

TRAVEL DIARY / Engeland: Fotodagboek Londen

19 oktober 2015

Raad eens waar ik vorige week was? In Londen! Ook al is het zo makkelijk om Londen te bezoeken vanuit Nederland, ik was er nog nooit geweest. En dat terwijl het maar een uurtje vliegen is. Dus werd het langzaam maar eens tijd om naar deze wereldstad te gaan. Gelukkig heb ik in Panama met iemand gereisd die uit Londen komt en hij vroeg aan mij of ik een paar dagen langs wilde komen. Natuurlijk!

Het leukste aan optrekken met een local is dat je ook op plaatsen komt die niet waanzinnig toeristisch zijn (lees: voornamelijk de pub). Maar vooral de eerste twee dagen heb ik mij als een pure toerist gedragen en heb ik vooral de bekende attracties rondom het centrum bezocht. Londen heeft veel meer te bieden dan dat en de andere dagen ben ik meer buiten het centrum geweest. Maar voor nu laat ik foto’s van de eerste twee dagen zien!

Dag één

De eerste dag arriveerde ik met een vroege vlucht op Stansted Airport. Ik kwam rond half negen aan, dus genoeg tijd om de rest van de dag een hoop plekken te bekijken. Ik ontmoette mijn oude reisgenoot, liet mijn bagage achter in een pub (hij kende de eigenaar) en we hebben vooral rondom het oostelijke deel van het centrum gelopen. Hierdoor zag ik St. Paul’s Cathedral, Tate Modern, de Millenium Bridge, Shakespeare’s Globe, de London Bridge, de Tower Bridge en de Tower of London. Het weer voor Londen in oktober was gewoon perfect en aan het eind van de middag hebben we sushi gegeten en wat biertjes gedronken in pubs. Good day!

Dag twee

We stonden vroeg op om een typisch Engels ontbijt te eten. Deze keer namen we vooral de tijd om het westelijke deel van het centrum te bekijken, dat onder andere bestaat uit de London Eye, Westminster Abbey, de Big Ben, Buckingham Palace, Oxford Street, Hyde Park en Harrods. Vooral in Hyde Park hebben we veel tijd doorgebracht. Ik bedoel, hoe vaak gebeurt het nu dat je in een t-shirt kunt rondlopen in Londen rond deze tijd van het jaar? Best zeldzaam, toch? Ik was er blij mee!

De andere dagen waren wat rustiger en ik heb zelfs nog een andere reisgenoot opgezocht met wie ik eerder heb gereisd. Zij woont niet in Londen, maar was er toevallig hetzelfde weekend. Hoe leuk is dat!

Ben jij al in Londen geweest?

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sarah 29 oktober 2015 at 13:00

    Ik had graag een foto willen zien van je Full English Breakfast, maar die was vast niet zo fotogeniek!

    • Reply Danique 30 oktober 2015 at 22:11

      Er staat een foto daarvan op mijn Instagram ;)!

    Leave a Reply