Travel

TRAVEL TIPS / Naar Schiphol met Tinker Travel

3 november 2015

En dan moet je midden in de nacht op Schiphol zijn. Oei! Voor mijn reis naar Portugal werd ik rond een uur of vier ’s nachts op Schiphol verwacht. Best lastig als er geen nachttreinen rijden en je geen ander vervoer tot je beschikking hebt. Nu zou het niet de eerste keer zijn geweest dat ik slapend eindig op een vliegveldvloer, maar daar had ik toch niet zo’n trek in, zeker niet omdat we direct na aankomst een druk programma zouden hebben. Een hotel boeken zou ook nog een optie zijn geweest, maar voor een paar uurtjes slaap vind ik dat ook weer onhandig.

Shared ride

Gelukkig bestond er een heel andere oplossing voor waar ik in eerste instantie helemaal niet aan had gedacht: Tinker Travel! Het idee achter Tinker Travel is heel simpel: het creëren van een reisnetwerk. Je bestelt een taxi en deze deel je eventueel met andere reizigers die ook dezelfde kant op moeten. Zo deel je de kosten en hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het is. Het doet mij denken aan het systeem dat ze ook veel in de Verenigde Staten gebruiken, het shared ride system. Ik heb daar toen een paar keer gebruik van gemaakt en dat beviel mij prima. Al is er een verschil: Tinker Travel heeft geen eigen taxi’s, maar werkt met kleine gecertificeerde taxibedrijven samen. En ze rijden niet alleen naar Schiphol, maar ook naar vliegvelden in België en Duitsland en de overige (commerciële) vliegvelden in Nederland. Superhandig dus!

Mijn reis met Tinker Travel

En zo was ook mijn ervaring met Tinker Travel goed. In de bewuste nacht zou ik om half drie opgehaald worden. Zo’n vijf minuten voor tijd werd ik gebeld dat de taxi eraan kwam en op het moment dat ik de deur uit stapte, kwam er een busje de straat in gereden. Luxe! Mijn spullen werden ingeladen en we reden naar de volgende bestemming om een medereisgenoot op te pikken. Alles verliep soepel en om vier uur stonden we netjes kou te kleumen voor de entree van Schiphol. Op naar de zon!

Ook de terugweg gaf geen problemen. Vanuit Portugal hadden we een dik uur vertraging en even vroeg ik mij af of het nodig zou zijn om Tinker Travel daarover te informeren. Maar tegelijkertijd bedacht ik: wat nou als mijn telefoon leeg is, dan wordt dat best lastig op een zaterdagavond. Het bleek ook helemaal niet nodig te zijn, want op Schiphol stonden de Tinkerbelles – de hostessen – gewoon in hun roze jas op ons te wachten. En binnen no time stond er een taxi voor de deur. Deze keer deelden we de taxi met drie personen. Geen probleem. Het was midden in de nacht en iedereen kon wel wat slaap gebruiken. En voor ik het wist, was ik weer thuis.

Toegegeven: het is een vrij prijzig alternatief om naar Schiphol te komen. Dus je doet er goed aan om het op tijd te boeken als je al weet dat vervoer anders lastig wordt. Dat maakt het een stuk goedkoper. Aan de andere kant: het was wel erg luxe om opgehaald en teruggebracht te worden en het bespaarde een hoop tijd en nachtelijke ellende. Zeker een optie om over na te denken dus!

[De taxi naar Schiphol werd gesponsord door Tinker Travel. Echter is deze blogpost geheel gebaseerd op mijn eigen ervaring en mening over deze service.]

[Fotocredits: Tinker Travel]

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply