Prepare Travel

TRAVEL / Preparations: Een route uitstippelen

24 september 2014

Van tevoren had ik gedacht dat het een eitje zou zijn om een globale route uit te stippelen. Niets is minder waar. Het is vreselijk leuk om te doen, maar ook vreselijk lastig!

Dat ik erg ambitieus ben wat deze reis betreft, is al bekend. Het liefst zou ik naar negen landen gaan: Cambodja, Filipijnen, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Singapore, Thailand en Vietnam. Maar om dat nu in zes maanden te gaan doen… Het is ook niet de bedoeling dat het haastwerk wordt tenslotte.

Dus komt de onvermijdelijke vraag: wat valt af? En dat is nu precies waar ik op vastloop. Want ik weet het niet! Uit het rijtje is er maar slecht één land dat ik wel wil overslaan en dat is Singapore. Het lijkt me interessant om te zien, maar zeker niet het mooiste deel van Zuidoost-Azië (alleen zo jammer dat het zo klein is, dat ik er waarschijnlijk sowieso maar maximaal een week zou blijven). Dan blijven er nog acht over…

Verder probeer ik mijn route zoveel mogelijk te baseren op het klimaat. Als ik daarnaar kijk, zou ik het beste eerst over het vasteland kunnen gaan (vanaf maart wordt het in Myanmar gemiddeld 37 graden = heel warm!) en naar de Filipijnen (voor het tyfoonseizoen begint) en daarna nog naar Indonesië en Maleisië, want daar wordt het juist wat droger op dat moment.

Ach, misschien moet ik maar gewoon gaan en zien waar ik uiteindelijk eindig (en misschien verraadt de foto ook al waar ik stiekem het liefst naartoe wil). En anders een goede reden om later nog eens terug te gaan ;).

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Sarah 24 september 2014 at 14:14

  48uur Singapore is te doen! En easy te bereiken met de bus vanuit Maleisië!
  En ik heb nog veeeel meer te vertellen!
  We moeten echt afspreken, want dit is niet handig! Ik hoopte mijn fotoboeken inmiddels af te hebben en dan wat tips te geven. Maar je bent nu met je route bezig..
  Heb jij tijd in week 41? Ik heb mijn rooster nog niet..
  We appen! Ik moet nu werken..

  xx Sarah

  • Reply Danique 24 september 2014 at 15:23

   Ik kan je tips wel gebruiken, haha! Ik ga je appen!

 • Reply Lonneke 25 september 2014 at 18:39

  Wat een fijn vooruitzicht heb je!
  Vietnam echt niet laten afvallen!! En inderdaad, Singapore heb je in 2 dagen wel gezien hoor :-) Veel plezier (en succes, haha) met de voorbereidingen!

  • Reply Danique 28 september 2014 at 09:03

   Vietnam zal ook niet snel afvallen, haha. Ik heb al meerdere plekken daar die ik heel graag wil zien.

 • Reply Let's travel and see 28 september 2014 at 14:47

  Oeh dilemma’s! Ik ben in een aantal van de landen geweest die je opnoemt, maar zou je Myanmar en de Filipijnen ZO erg aanraden. Ben helemaal fan! Ook Thailand mag je eigenlijk niet missen;) Persoonlijk trekt trekt Maleisie mij iets minder en ook Singapore zou ik laten zitten. Als je een keuze zou moeten maken tussen Laos en Cambodja zou ik die eerste laten zitten (dat was mijn besluit destijds), vond Cambodja heeel mooi! Maar idd zoals je zelf al schrijft, ik zou ook lekker gaan en zien waar je terecht komt!:):)

 • Reply Marcella 29 september 2014 at 19:10

  Keuzes keuzes. Gelukkig heb je de tijd om de landen te bezoeken. Singapore heb je in een paar dagen wel gezien. Zonde van je budget ook om er veel langer te blijven.

 • Reply Simone 2 oktober 2014 at 03:51

  Oe wel superleuk. Ik ben in al die landen geweest met uitzondering van de Filippijnen en Singapore en als ik moest kiezen zou ik Laos overslaan. Ik vond dat tegenvallen en is vooral een heel lang land met weinig dat je in de andere landen niet kunt vinden.
  Cambodja vonden we erg mooi. Maleisië is ook geweldig (vooral Maleisisch Borneo niet overslaan) en misschien kun je her en der vanaf Thailand Laos even aandoen. Luang Prabang helemaal bovenin in wel leuk maar ik zou in Laos dus niet veel tijd besteden. Maar dat is mijn mening!

 • Leave a Reply