Azië Thailand Travel Travel Diary

TRAVEL DIARY / Thailand: Bangkok

18 januari 2015

Welcome to Bangkok! Het had weinig gescheeld of ik was nooit in Bangkok aangekomen. Al op Schiphol kwam ik in de problemen. Volgens de officiële regels mag je Thailand niet in als je alleen een enkeltje hebt. Maar nu zijn ze in Thailand op sommige vlakken wat gemakkelijker met de regels en zodoende gebeurt het zelden dat ze op die regel letten… Behalve bij mij uiteraard. Althans, Thailand kwam ik zonder problemen binnen, maar de desbetreffende airline op Schiphol deed moeilijk. In eerste instantie mocht ik dus niet mee en kon ik weer vertrekken met mijn bagage. Stress! Na dik een halfuur, een bezoek van de manager en hulp (ik ben je nog steeds dankbaar!), kreeg ik toch mijn boarding pass. Ze wilden eerst dat ik een retourticket zou kopen, maar dat schoot natuurlijk niet op voor mij. Daarna wilden ze dat ik € 500,- cash liet zien (huh, we zijn toch nog in Nederland?!). Uiteindelijk was het feit dat ik een creditcard had genoeg. Pfff. De lange vlucht naar Thailand begon. Maar niet zonder een luxere zitplek die ik van ze kreeg. Waar ik dat nou aan verdiend had?

IMG_2285.JPGIMG_2284.JPGIMG_2288.JPG
Wat is Bangkok een te gekke stad! Van tevoren dacht ik dat Bangkok druk, chaotisch en vies zou zijn en dat klopt ook allemaal. Maar toch is het minder druk en chaotisch dan ik had verwacht van zo’n grote stad. Misschien komt het doordat de mensen hier verder echt ontzettend relaxed en aardig zijn (tenzij ze je iets proberen aan te praten, maar zelfs dan blijven ze meestal aardig). Er heerst toch een soort rust over de stad en dat is wel lekker. Ik heb me nog geen moment onprettig gevoeld hier. En wat is alles hier bizar goedkoop. Ik heb bijvoorbeeld op mijn eerste hele dag twee keer (uitgebreid) gegeten, een paar keer water gekocht, twee toeristische hotspots (Wat Arun en Wat Pho) bekeken, meerdere keren gebruikgemaakt van de boot als openbaar vervoer en nog een bord fruit naar binnen gewerkt en ik was nog steeds geen € 10,- kwijt. Bizar.
IMG_2286.JPGIMG_2289.JPGIMG_2290.JPGInmiddels heb ik Bangkok na vier dagen verlaten, maar ik weet nu al niet meer wat ik moet vertellen. Ik heb al zoveel gezien en gedaan en ik blijf me verbazen over van alles en nog wat. De tweede avond heb ik wat andere Nederlandse backpackers ontmoet en samen zijn we onder andere naar Chinatown en Talinn Floating Market geweest (al was daar niet heel veel floating aan). Vanuit de market hebben we een boottocht gemaakt. De boot was duidelijk bedoeld voor Aziaten – mijn benen waren te lang om normaal te kunnen zitten – maar het was wel erg bijzonder om te zien. Het grote contrast van een villa aan de ene kant van het water en krotten aan de andere kant, de honderden eetstalletjes met voedsel waarvan je merendeel niet kent, alle geuren die in tientallen melanges tegelijkertijd je tegemoetkomen, de Thaise die helemaal gelukkig werd omdat we vijf sateetjes bij haar kochten, de krokodil en andere reptielen in het water, de kleurrijke vogels in de lucht. Wauw, het heeft tot nu toe écht allemaal indruk gemaakt.
IMG_2422.JPGIMG_2423.JPGIMG_2424.JPGIMG_2426.JPGSamen met een van de Nederlanders, Marloes, ben ik nu afgereisd naar Ayutthaya. En zo ben ik van plan om langzaam richting het noorden te gaan. Wat een rust is het hier vergeleken met het rumoerige Bangkok!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Vincent 18 januari 2015 at 07:24

  Geweldigggg

 • Reply Manon 18 januari 2015 at 08:06

  Gelukkig mocht je toch nog vliegen haha. Mooie foto’s en fijn om te zien dat je het zo naar je zin hebt!

 • Reply Suzan 18 januari 2015 at 08:18

  Spannend op Schiphol! Gelukkig is het goed gekomen.
  Mooie foto’s joh!

 • Reply nancy van Den dool 18 januari 2015 at 08:37

  Nu al jaloers haha, prachtig, en goed om te lezen dat je geniet, groot gelijk. Heel veel plezier nog

 • Reply Let's travel and see 18 januari 2015 at 08:42

  Jeetje wat een stressvol moment op Schiphol!
  Leuk dat je zo enthousiast bent over Bangkok, geweldige stad:) Ik vond Ayuthaya ook onwijs mooi!

 • Reply Sandra van Ginneken 18 januari 2015 at 08:45

  een spannend begin op Schiphol, maar wat een geweldig avontuur!

 • Reply Maire 18 januari 2015 at 10:47

  Oh, wat stressen op Schiphol! Gelukkig is het uiteindelijk wel goed gekomen! En Thailand, wat heerlijk! Zo herkenbaar allemaal! Veel plezier nog verder! Geniet!

 • Reply Roswitha 18 januari 2015 at 11:00

  Leuk om te lezen en de foto’s te zien! Fijn dat alles goed gaat en je het naar je zint hebt!

 • Reply Sacha Vd avoird 18 januari 2015 at 11:07

  whow wat een ervaring zeg en mooie foto’s .grortjes

 • Reply Peggy Verbunt 18 januari 2015 at 11:38

  Wat een toestand al voordat je vertrok!!Mooie foto’s hoor!

 • Reply Kimber 18 januari 2015 at 13:49

  Oei! Dat is een iets minder fijne start van zo’n grave reis! Ik zou denk ik gek worden als mij dit zou overkomen. Wat vreemd ook eigenlijk: naar mijn weten is Bankok dé startlocatie voor zo ongeveer iedereen die langere tijd gaat backpacken in Azië. Lijkt me sterk dat iedereen een retourticket heeft… Fijn dat de eerste dagen zo tof waren!

 • Reply Marcella 18 januari 2015 at 17:07

  Wat heerlijke dat je reis begonnen is! Mooie foto’s en fijn dat je eerste dagen zo goed bevallen zijn. Tof dat je nu al samen met iemand op pad bent. Veel plezier samen en geniet van het prachtige Thailand. Enjoy!!

 • Reply Carla Smans 18 januari 2015 at 18:31

  Wat een stress begin en dat nog maar in Nederland .Geniet van je reis en we gaan je volgen en genieten van die mooie foto’s. Gr.

 • Leave a Reply