Lifestyle Personal

LIFE / Personal: We zijn weer aan het reizen

19 december 2016
We are traveling again

Yes, we zijn weer aan het rijden! Nadat we sinds oktober op een boerderij in New South Wales hebben gewerkt, hebben we onze laatste werkdag erop zitten en rijden we weer in ons fijne busje door Australië heen. Geen wekkers meer, geen superlange en hete werkdagen, geen sleur, geen frustratie, maar roadtrippen en ultiem genieten tot het volgende baantje.

De laatste weken waren best lastig om vol te houden. Echt wel behoorlijk lastig. We hadden allebei zo geen zin in het werk meer. Niet omdat we lui zijn en niet willen werken, maar het werk dat we deden was nu niet bepaald spannend te noemen. Dat in combinatie met hoge temperaturen, rondvliegend stof, een eenzame locatie en heel veel vliegen en bijtende insecten, werd het echt wel aftellen voor ons. Vooral Daan heeft flink wat hitte moeten verdragen en hij maakte soms belachelijk lange werkdagen, met als hoogtepunt een 96-urige werkweek. Goed voor de spaarrekening, iets minder goed voor jezelf.

Farm work

Niet dat we echt mogen klagen. We hebben er tenslotte zelf voor gekozen om naar Australië te gaan en farm work te doen voor een tweede visum. Bovendien hadden we het echt veel slechter kunnen treffen. We hebben lekker wat kunnen sparen, kregen goed te eten en hadden een prima slaapplek met eigen douche, toilet, airco en wasmachine. Daarnaast hebben we echt wat meegekregen van het Australische leven in de outback in New South Wales. Een ervaring die ik niet had willen missen. Maar het werk kon soms best eenzaam zijn, zonder andere mensen om ons heen, 15 kilometer van een dorp vandaan waar niets te beleven viel. We werkten vaak alleen en in de avonden konden we geen kant op. Best saai op den duur! Gelukkig zaten we tenminste nog in de buurt van een dorp. Het had nog heel wat eenzamer gekund.

Roadtrippen

Hoog tijd nu dus om weer eens onder de mensen te komen. We zijn blij dat we deze periode kunnen afsluiten en aan een nieuw avontuur beginnen. Een nieuw avontuur waarin we weer lekker gaan rondreizen. Nu écht Australië kunnen gaan ontdekken, want eigenlijk hebben we nog maar heel weinig van dit gigantische continent gezien. Onze route voor de komende tijd? We zijn nu vanaf Cobar naar Broken Hill gereden met als eindbestemming Adelaide. Hoelang we daarover doen? Geen idee! Zolang als we willen. Oud & nieuw zullen we in ieder geval in Adelaide vieren. Als Adelaide bevalt willen we daar weer een baantje gaan zoeken. En anders rijden we door richting Melbourne, om uiteindelijk langs de oostkust omhoog te rijden richting Cairns. Maar zoals het wel vaker met reizen gaat, kunnen onze plannen altijd nog wijzigen. En dat zullen we ongetwijfeld doen. Laten we daarom eerst maar even genieten van het hier en nu.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply