Lifestyle Personal

LIFE / Personal: Een maand aan het reizen

9 oktober 2016

Wauw, we zijn alweer een maand aan het reizen! De tijd vliegt blijkbaar nog steeds als je het naar je zin hebt. Maar tegelijkertijd voelt het ook al veel langer dan een maand. Kan het lang en kort tegelijk voelen? Blijkbaar! Maar hoelang we ook al onderweg zijn, één ding is zeker. We zijn allebei ongelooflijk blij dat we in Australië zijn. En het fijne is dat we nog zo veel tijd hier hebben.

Een maand geleden. We stonden in de ochtend op Schiphol en zeiden onze families voor een lange tijd gedag. Niet het makkelijkste moment in onze levens.

Drie weken geleden. We verlieten Bali en gingen naar de Gili-eilanden. Indonesië was tot nu toe erg fijn en zou alleen nog maar beter worden.

Twee weken geleden. We vlogen van Indonesië naar Sydney in Australië. Een nieuw continent, een nieuw land. Onze ‘thuisbasis’ voor het komende jaar.

Een week geleden. We waren druk bezig met het vinden van een baan. We kochten een auto. We ontdekten Sydney. We hadden geen idee wat we na Sydney zouden doen.

En nu?

Vandaag beginnen we met onze baantjes op een boerderij in New South Wales. Hier zullen we de mensen helpen op de boerderij en voorbereidend werk doen voor het oogstseizoen. We zullen hier ongeveer drie maanden werken voordat we andere delen van Australië gaan ontdekken. Gelukkig zullen we vooral van maandag tot en met vrijdag werken, waardoor we in het weekend nog steeds ons busje in kunnen springen om de omgeving te ontdekken. We hebben ons busje nog maar zes dagen, maar we hebben het binnenin zó gezellig en comfortabel gemaakt en het is zo fijn om ermee rond te rijden. Dus stiekem zijn we allebei wel wat teleurgesteld dat we nu moeten gaan werken. Maar geen geld betekent ook geen road trip, dus we kunnen maar beter even flink doorwerken voor onze aankomende – grote – road trip daarna.
img_3420_resized_20161009_073205118
img_3464_resized_20161009_073202901

Maar hoe gaat het tot nu toe?

Eigenlijk heel goed, ook al moeten we allebei nog steeds wel wennen aan het reizen. Toen ik vorig jaar ging backpacken was ik er zo aan gewend. Deze keer is het anders doordat A) zoals je kunt zien heeft elke week er tot nu toe anders uit gezien dus moesten we elke keer weer wennen aan een nieuwe situatie en B) we reizen niet alleen maar rond, maar willen tussendoor ook werken, waardoor er een hoop meer regelwerk bij komt kijken en C) we reizen samen, wat echt fantastisch is, maar je hebt ook wel wat tijd nodig om aan elkaar te wennen en een goede manier van reizen te vinden die bij allebei past. Gelukkig werkt het tot nu toe perfect samen!

En bloggen?

Ik moet toegeven dat bloggen wel even een dingetje is op het moment. Niet dat ik geen inspiratie heb; ik heb juist genoeg onderwerpen waar ik de komende weken over wil schrijven. Het probleem is alleen dat we de afgelopen week aan het rondreizen waren in ons busje met weinig internetbereik op mijn mobiel en geen elektriciteit waarmee ik mijn laptop kon opladen. Dus ik kon wel wat schrijven, maar zodra mijn laptop leeg was, was hij leeg. We verbleven ook alleen maar op gratis kampeerplekken in the middle of nowhere. Een heel toffe ervaring, dat wel, want we hebben al prachtige dingen gezien! Zo werden we wakker en liepen er kangoeroes om ons heen, vlogen er papegaaien langs, keken we uit op de bergen of op meren. Dus nee, dat had ik niet willen missen. De boerderij waar we werken heeft ook geen internet, dus daarvoor moet ik naar de plaatselijke bibliotheek. Bloggen is daardoor dus even wat lastiger, maar ik moet vooral een goede routine voor mijzelf vinden. En dat zal vast wel lukken!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Lotte - scratchingmymap 9 oktober 2016 at 09:22

    Leuke update! Veel gebeurd op een maand he? Geniet ervan en succes met jullie baantjes!

  • Reply Marcella 15 oktober 2016 at 23:13

    Leuk om een update te lezen! Lijkt me juist wel fijn voor jullie, geen internet. Zo kan je de tijd nemen om aan het nieuwe ritme te wennen. Al ben ik natuurlijk wel benieuwd hoe het jullie bevalt op de boerderij ;-)

  • Leave a Reply