Personal

PERSONAL / Stoppen op het hoogtepunt

6 juni 2017
Stoppen

Stoppen op het hoogtepunt. Het is een uitspraak die je vaak voorbij hoort komen, maar wat kan het soms moeilijk zijn om die keuze te maken. Weken hebben wij met onze gedachten geworsteld en uiteindelijk een keuze gemaakt. We stoppen ermee. Wees gerust, niet met elkaar en ook niet met het reizen. Zeker niet. Waar we dan wel mee stoppen? Met het rondreizen door Australië…

We hebben een hoofdstuk afgesloten. Een boek dichtgeslagen. Ons avontuur in Australië is eerder dan gepland voorbij. Maar is dat niet hoe het altijd met reizen gaat? Je kunt plannen bedenken en dromen najagen, maar de werkelijkheid moet ook nog in het plaatje passen. De charme van het onbekende.

De droom was dat we een heleboel mooie dingen in Australië zouden zien en lekker veel geld zouden gaan verdienen; de werkelijkheid was dat de mooie dingen in het echt soms wat minder mooi waren en we wel lekker wat geld hebben kunnen verdien, maar dat het geld ook verdween als sneeuw voor de zon zonder daar echt veel voor te doen.

We gingen Australië in met het idee om twee jaar te werken en te reizen. Om geld te verdienen om het land en de rest van de wereld te zien. Al snel kozen we ervoor om het tweede jaar er niet direct achteraan te doen, maar pas later. Want wat afwisseling in het reizen leek ons ook wel prettig. Uiteindelijk zullen we nu na ongeveer negen maanden weggaan. Iets korter dan gepland. Waarom we precies ervoor hebben gekozen om Australië nog eerder uit te gaan zal ik binnenkort in een ander blogje vertellen, maar voor nu het toffe reisnieuws:

We gaan Australië uit zodra onze auto verkocht is, en dan reizen we verder naar Maleisië en/of Indonesië!

Onze plannen en dromen mochten dan misschien niet allemaal werkelijkheid worden in Australië, gelukkig waren ze onderdeel van een véél grotere droom: de wereld zien. En daarom reizen we dan weer eerder dan gepland naar Zuidoost-Azië toe. Ook niet verkeerd.

Zodra de auto verkocht is in Sydney (wat overigens nog wel een paar weken kan gaan duren vanwege de winter) gaan we Maleisië en Indonesië ontdekken. Reizen we weer met onze backpacks, bussen en boten, in plaats van al onze spullen in een auto gegooid. En zo beginnen we ineens alweer aan een nieuw hoofdstuk in onze reis. Ik heb er zin in om verder te trekken, om terug te gaan naar mijn geliefde Zuidoost-Azië. Om onszelf weer onder te dompelen in een andere cultuur en nieuwe levenslessen te leren. Het is een gek idee dat we Australië gaan verlaten, alles is zo snel gegaan! Maar het is goed zo. Voor nu wordt het hoofdstuk Australië even dichtgeslagen.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Greet 6 juni 2017 at 18:34

  Op naar een nieuw avontuur

  • Reply Danique 10 juni 2017 at 10:10

   Yes!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 7 juni 2017 at 18:40

  Dat is het fijne van reizen; je hebt de vrijheid om te doen waar jij je goed bij voelt! Ik ben benieuwd waarom jullie deze keuze uiteindelijk gemaakt hebben. Ik ben benieuwd naar jullie volgende avontuur, Maleisië is in ieder geval heel mooi en leuk. Mocht je nog tips zoeken, roep je maar!

  • Reply Danique 10 juni 2017 at 10:06

   Ja, heerlijk is dat! En ik kom zeker even op je blog kijken voor tips.

 • Reply Eva 8 juni 2017 at 07:41

  Niets mis met het bijstellen van plannen, wensen en dromen. Hopelijk wordt jullie auto snel verkocht zodat jullie nieuwe avonturen kunnen gaan beleven in Azië!

  • Reply Danique 10 juni 2017 at 10:06

   Daarom! Soms moet dat gewoon ook!

 • Reply Shamira | Kompas 24 12 juni 2017 at 20:32

  Plannen zijn er om gewijzigd te worden. Er staat weer een nieuw avontuur voor deur en dat is ook wat waard. Veel plezier!

  • Reply Danique 26 juni 2017 at 19:09

   Dank je wel, dat komt zeker goed!

  Leave a Reply