Lifestyle Personal

LIFE / Merry Christmas!

24 december 2016
Merry Christmas My Travel Journal

Kerst is nog niet over of een nieuwe kerst staat voor mijn gevoel alweer voor de deur. Ongelooflijk hoe snel een jaar voorbij is gegaan, hoeveel er veranderd is, en alles toch ook voelt alsof het altijd zo geweest is. En dat in slechts een jaar tijd. Maar hoe het jaar ook verlopen is, voor mij en voor jou, en waar ter wereld je ook bent, en met wie, ik hoop dat je een fijne kerst hebt en geniet van deze dagen.

Dit jaar vier ik voor de eerste keer Kerstmis zonder mijn familie. Dat voelt raar. Het is ook de eerste kerst samen met mijn vriend. Onwerkelijk. En de eerste kerst in het buitenland. Ook onwerkelijk. Ik heb nog nooit een kerst gemist met mijn familie. Wat dat betreft is het voor mij ook iets wat onlosmakelijk met elkaar verbonden is, familie en kerst. Dus heb ik er best moeite mee dat ik er niet bij ben dit jaar. Gelukkig vier ik het met mijn vriend in het warme Australië, en dat is fantastisch. En dus onwerkelijk. Onwerkelijk omdat ik mij niet kan voorstellen dat we het nog nooit samen gevierd hebben. Dat we vorige kerst nog niet bij elkaar waren. Want alles voelt zo fijn en goed tussen ons. Dus ben ik blij dat we samen zijn. Een eerste kerst samen in ruim dertig graden, aan de andere kant van de wereld.

Voor ons geen uitgebreid kerstdiner. Geen stuk Albert Heijn-vlees uit de oven, glazen rode wijn en toetjes totdat we erbij neervallen. Maar kerst op het strand in Adelaide, met een boterham en flessen water. Met zonnebrandcrème factor 50+, zonnebrillen en petten. En misschien met een Unox-muts. Onze kerstmaaltijd hebben we in het hostel, samen met een heleboel andere backpackers. Speciaal georganiseerd door de hosteleigenaren, om met name de Europeanen toch nog een soort kerstgevoel te geven in de hitte. Want de Kerstmannen en kerstbomen die je rondom de straten van Adelaide ziet, voelen toch een beetje nep aan als je tegelijkertijd in je shorts en op je slippers rondslentert met de zweetdruppels op je voorhoofd. Het zal een andere kerst voor ons worden, dat is een ding wat zeker is, maar ook al is het kerstgevoel dit jaar misschien ver te zoeken, ik ben ervan overtuigd dat we alsnog een fijne dag zullen hebben. Merry christmas allemaal!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Suzan 25 december 2016 at 00:28

    Fijne kerst daan&daan!

  • Leave a Reply