About

The Wandering Mind

Hi! Ik ben Danique. In 2014 kreeg het reisvirus mij te pakken en sindsdien is hij nooit meer weggegaan… Dus sinds die tijd probeer ik zoveel mogelijk rond te reizen. Wat begon met een korte soloreis naar Spanje, eindigde in een backpacktrip van zes maanden door Zuidoost-Azië en Noord-Amerika, wat stedentrips, en nu reis ik samen met mijn vriend voor onbepaalde tijd over de wereld.

Ik ben geboren in Nederland waar ik Media, Informatie en Communicatie in Amsterdam heb gestudeerd. Een tijdlang heb ik gewerkt als freelance tekstschrijver en corrector voor verschillende uitgeverijen en andere bedrijven. Maar ondertussen droomde ik ervan om de wereld te ontdekken. Toch bleef het bij een droom. Ik was te bang om de grote boze wereld in te stappen. Totdat alles veranderde in 2014 en ik eindelijk mijn droom waar begon te maken. Het was uiteindelijk helemaal niet eng. Het was geweldig.

Dus liet ik in 2015 Nederland achter mij om zes maanden te gaan backpacken. Eerst met het idee om alleen naar Zuidoost-Azië te gaan, maar ik eindigde uiteindelijk ook in de Verenigde Staten en Panama. Toen ik terugkwam voelde ik mij onrustig. Binnen een maand had ik weer een eigen appartement en genoeg werk, maar dat was niet wat ik wilde. Er was zoveel meer te zien en te ervaren over de hele wereld heen! Maar op het moment dat ik vastbesloten was om weer weg te gaan, nam mijn plannetje net even een andere wending. Ik ontmoette een geweldige jongen en werd verliefd. Gelukkig stond op dat moment net zijn huis te koop en was hij van plan om zijn baan op te zeggen om te gaan reizen…

En hier zijn we dan, samen, in Australië. We hebben een auto gekocht en op dit moment reizen en werken we op dit overweldigende continent. En er komen nog zoveel meer prachtige avonturen voor ons aan in de toekomst.

Ga met mij mee op deze reis. Laat me je meenemen naar andere landen. Naar andere culturen. Naar de meest fantastische plekken waar jij ook naartoe kunt gaan. Laat me je overtuigen niet bang te zijn voor de wereld. Je bent sterk genoeg om de wereld aan te kunnen. Laat me je inspireren door mijn reisdagboeken. Op een reis zonder einddatum. Laat me je helpen jezelf te leren kennen, je krachten en je dromen, en je dromen realiteit te laten worden. Waar ter wereld je ook bent. De weg is eindeloos, het leven niet. Laten we er samen voor gaan.  

Waar ik ben geweest:

Australië – België – Cambodja – Duitsland – Engeland – Frankrijk – Griekenland – Hongarije – Indonesië – Ierland – Italië – Laos – Luxemburg – Maleisië – Mexico – Myanmar – Nederland – Panama – Portugal – Schotland – Singapore – Spanje – Thailand – Tsjechië – Verenigde Staten – Vietnam

6 Comments

 • Reply Vincent 22 september 2014 at 15:10

  superzzzzz

 • Reply Kirsten | Travelaar.nl 12 oktober 2014 at 17:09

  Super leuk! Wat een gaaf vooruitzicht :D Ik weet nog hartstikke goed dat wij met onze voorbereidingen bezig waren.. Allemaal erg spannend, maar super leuk! Voorpret! Alvast heel veel plezier en als je vragen hebt over bepaalde bestemmingen weet je ons te vinden! ;) Wij zijn in 2013/2014 in Thailand, Cambodja, Maleisie, Sri Lanka, Nepal, Singapore, Taiwan en Hong Kong geweest.. Een tijd die we nooit zullen vergeten!

 • Reply Jacomijn 2 november 2014 at 20:25

  Hoi, leuke plannen!!
  Ik heb ook redelijk wat gereisd in Azie! Heerlijk!
  6 maand ongeveer en heb Vietnam, Laos, Cambodja, Myanmar, Maleisie, Fillipijnen en Koh Tao van Thailand en Sumatra, Java en Bali van Indonesië gezien!

  Heel veel plezier alleen al met de voorbereidingen en daarna met het daadwerkelijke avontuur!!

  Groetjes Jacomijn

  • Reply Danique 23 november 2014 at 10:20

   Dank je wel, Jacomijn! Leuk om te lezen dat je ongeveer hetzelfde hebt gedaan als ik van plan ben om te gaan doen. Ben heel benieuwd!

 • Reply Ester 16 september 2015 at 16:29

  Wat een lange reis heb je gemaakt, heel gaaf!

 • Reply Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl 4 november 2015 at 18:22

  Hoi Danique, je bent genomineerd voor de Liebster award!
  http://www.wegvanhetnoorden.nl/unitedstates/liebster-award/

 • Leave a Reply